NA24.no

(Sony Ericsson)

Resultatvarsel fra Sony Ericsson

Sist oppdatert:
Mobilkjempen Sony Ericsson merker nå problemene i USA og finansmarkedene.

Den svenskjapanske mobilprodusenten kom derfor med et resultatvarsel onsdag morgen. Det er spesielt de dyreste telefonene som nå selger dårligere for Sony Ericsson.

NA24 - din næringslivsavis

Totalen er at utslagene fra et sviktende mobilsalg er negative effekter på nettosalget og resultatet i første kvartal 2008.

De nye prognosene lyder på et salg av omkring 22 millioner telefoner i første kvarta med en gjennomsnittlig pris på 120 euro. Det vil bety salgsinntekter under samme periode i fjor og et resultat før skatt på 150 til 200 millioner euro. Bruttomarginen forventes å ligge rundt fjorårets.

I tillegg til at selskapet sliter med erstatningssalget i den øverste enden av markedet, så merker selskapet også mangel på visse komponenter til de populære telefonene som er priset i mellomklassen. Dette ga kun moderat salgsvekst i dette segmentet i første kvartal.

Sony Ericsson er ledende i den øvre enden av mobilmarkedet, som nå sliter. Men håper at de nå skal få effekter av sitt arbeid med å utvide porteføljen nedover i kundesegmentene. Selskapet vil introdusere femten nye telefoner i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere