NA24.no

Retningsløs børs

Sist oppdatert:
Investorene klarer ikke helt bestemme for hvor veien skal gå.

Oslo Børs åpnet klart i minus, og i likhet med forrige uke sliter børsen å finne retningen. Ved lunsjtider er hovedindeksen i pluss med en oppgang på 0,18 prosent til 280,64 poeng.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Oljeprisen har også snudd den negative trenden og stiger igjen, men holder seg godt under 70 dollar per fat. Allerede fredag begynte oljeprisen å falle på nyheten om at myndighetene i Nigeria har tilbudt opprørerne et amnesti. Flere angrep på oljeinstallasjoner har rammet oljeleveransene fra landet og sendt skremmeskudd i markedet. Det ga en markant oppgang i oljeprisen, men da den mulige fredsavtalen ble kjent falt oljeprisen.

Ved råvarebørsen i London stiger kontraktene på nordsjøolje med levering i august til 69,04 dollar per fat. Det er rett over nivået da Oslo Børs stengte fredag.

Jekker opp kursen
StatoilHydro stiger 1,04 prosent til 126,80 kroner. Den franske storbanken Societe Generale hever kursmålet for StatoilHydro-aksjen til 140 kroner fra 130 kroner. Det gjør de på bakgrunn av at de har hevet oljeprisforventningene for inneværende år. Ifølge Dow Jones Newswire er det nye kursmålet for 2009 satt til 60 dollar per fat. Det er en oppjustering på 21 prosent, mens de venter at kursen i 2010 vil ligge på 82,50 dollar per fat. Det er ti prosent høyere enn tidligere anslag.

Sevan Marine måtte senke tegningskursen i den rettede emisjonen for å skaffe finansiering til datterselskapet Sevan Drilling. De halverte også emisjonen og fikk inn 150 millioner dollar. Pengene skal benyttes til å bygge en rigg basert på Sevans spesielle konsept. Tegningskursen havnet på 8 kroner, mens aksjekursen faller 5,12 prosent til 7,97 kroner. Sevan-aksjene noteres uten rett til å delta i en etterfølgende reparasjonsemisjon.

Les mer: Sevan fikk inn pengene

Stiger etter salg
Aker Solutions har nå solgt aksjeposten i Odim de kjøpte fra Aker. Posten på 33 prosent var en av flere avtaler som vekket mye oppmerksomhet i mediene og markedet. Aker Solutions vil få en gevinst på 93,3 millioner kroner fra salget. Aker som solgte Odim-aksjene til Aker Solutions vil få en tilsvarende gevinst. Markedet svarer med å sende kursen i Odim opp 16,48 prosent til 41,70 kroner. Det er Royce-Rolls som kjøper aksjene for 45 kroner per aksje.

Les mer: Utskjelt Røkke-avtale ga gull

Aker Solutions-aksjene faller 1,12 prosent til 52,90 kroner, mens kursen i Aker blir løftet 0,38 prosent til 131 kroner.

Aksjene i Scandinavian Property Development faller 7,74 prosent til 1,55 kroner. De har fått inn tegning for 700 millioner kroner i en foreslått rettet emisjon. Kursen er satt til 1 kroner per aksje, og emisjonen ble betydelig overtegnet. De vil også gjennomføre en etterfølgende reparasjonsemisjon på 50 millioner aksjer med samme tegningskurs. Aksjene noteres uten rett til å delta i reparasjonsemisjonen fra og med mandag.

Europa i oppgang
I Europa er utvikling mer positiv. Det er telekom-aksjer og legemiddelaksjer som leder an i oppgangen. Den tyske DAX-indeksen i Frankfurt klatrer 0,8 prosent, og drar med seg FTSE 100 opp 0,3 prosent. Det er også oppgang i Paris der CAC 40 stiger 0,4 prosent.

I resten av Norden er stemningen langt bedre. Stockholm blir løftet 1,1 prosent, mens Helsingfors klatrer 1,6 prosent. Best er København med en oppgang på 2,3 prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere