NA24.no

Retriever kjøper NewsWatch

Kommersiell direktør Espen Viskjer i Retriever.
Kommersiell direktør Espen Viskjer i Retriever. Foto: Audun Braastad (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
- Knallhard konkurranse i medieovervåkingsbransjen, mener Retriever.

Nordens kanskje fremste medieovervåkningsselskap , Retriever, overtar danske NewsWatch, og blir dermed representert i alle de tre skandinaviske markedene; Norge, Sverige og Danmark.

NewsWatch ble etablert i Danmark i 2009, på en tid da det danske markedet ikke hadde en etablert leverandør av kvalifisert medieovervåkning. På kort tid har NewsWatch inngått avtaler med mer enn 300 danske medier. Over 60 danske kunder, herunder store danske virksomheter, departementer, kommuner og organisasjoner benytter NewsWatch’ daglige leveringer av overvåkning fra danske dagsaviser, ukeblader, tidsskrifter, radio/tv og web.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

Stor bredde
Retriever, som eies av svenske TT og norske NTB, har siden 1999 levert medieovervåkning og analyser av norske og svenske medier til norske, svenske og danske kunder.

- Det er knallhard konkurranse i den norske og nordiske medieovervåkingsbransjen, og kampen om kundene foregår ikke kun nasjonalt. Med oppkjøpet av NewsWatch differensierer vi oss ved en viktig produktutvidelse. Denne pan-skandinaviske løsningen gir kundene et bredere tilbud. I tillegg vil kundene også dra nytte av kompetanseutveksling mellom de to organisasjonene, sier kommersiell direktør Espen Viskjer i Retriever, i meldingen.

Selskapene mener oppkjøpet vil ytterligere stimulere produktutviklingen.

- Etterspørselen etter analyser er voksende. Dette oppkjøpet aksentuerer behovet for dyktige analytikere som skal utvikle morgendagens analyser, sier Viskjer i meldingen.

- Vi vil stå sterkest i norden
- Vi har med stor interesse og en smule beundring fulgt NewsWatch inntreden på det danske markedet for medieovervåkning. På meget kort tid har NewsWatch etablert seg som en troverdig og anerkjent aktør. Med NewsWatch, som en del av Retriever, vil vi stå som det sterkeste nordiske brand for medieovervåkning og analyser, sier CEO for Retriever, Robert Söderling i meldingen.

Han mener det danske markedet er overmodent for en sterk utfordrer til markedslederen.

- Retrievers tjeneste er tilpasset dagens medielandskap og kundenes behov. Vi forventer å ta betydelige markedsandeler i Danmark de neste årene, sier han.

Jens Kloppenborg-Skrumsager fortsetter som direktør for Retriever i Danmark.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere