*Nettavisen* Økonomi.

Rett ned i USA

Foto: (Scanpix)

Wall Street faller fra start mens markedet venter på handling fra den amerikanske sentralbanken. En aksje går til himmels.

18.03.09 14:49

De viktigste amerikanske børsindeksene peker ned fra start i onsdagens handel.

NA24 - din næringslivsavis

Den brede S&P 500 faller 0,65 prosent etter ti minutters handel, og dermed faller den tilbake fra sitt høyeste nivå siden 19.februar. Fallet rammer også industriindeksen Dow Jones og teknologibaserte Nasdaq. Disse indeksene faller henholdsvis 0,99 og 0,46 prosent.

Tidligere i dag kom det tall som viste at inflasjonen i USA steg mer enn ventet i februar. Det er likevel ikke dette som er fokuset i USA nå.

Les mer her: Overraskende USA-tall

Det de fleste venter på er tiltak fra den amerikanske sentralbanken Federal Reserve. Litt over klokken 19 i kveld norsk tid offentliggjør Fed rentebeslutningen. Det er ikke selve beslutningen investorene venter på, men signaler om hvilke tiltak sentralbanken vil gjøre for å stabilisere den amerikanske økonomien.

Renten er forventet å være uendret - fra 0 til 0,25 prosent. I forbindelse med rentemøtet er det ventet at sentralbanksjef Ben Bernanke kommer med konkrete tiltak.

- Våre økonomer forventer ikke noe signifikant endring i holdning fra forrige møte. Fed vil sannsynligvis fokusere på at rentene ligger eksepsjonelt lavt, og vil forbli lave fremover, og at flere ekstraordinære tiltak vil komme fremover. Markedene vil imidlertid lete etter et hvert ord som kan si noe om Feds mulige kjøp av statsobligasjoner, sier UBS-økonomer i en oppdatering, ifølge Marketwatch.

De europeiske børsene er også i rødt onsdag ettermiddag. DAX i Frankfurt faller 0,10 prosent, CAC 40 i Paris faller 0,57 prosent. FTSE 100 i London faller 1,40 prosent.

Det er teknologiaksjer som virkelig er i vinden på Wall Street. IBM skal, ifølge Wall Street Journal, være i samtaler for å kjøpe Sun Microsystems. Handelen vil, ifølge den amerikanske avisen, ha en verdi på minst 6,5 milliarder dollar. Sun-aksjen ligger dermed an til å få en svært god dag. Etter kort tids handel stiger aksjen kraftig, mens IBM faller noe tilbake.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.