NA24.no

Rett ned på Wall Street

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Finansuroen fortsetter på amerikanske børser.

De amerikanske børsene åpnet i negativt terreng fredag.

NA24 - din næringslivsavis

Et overraskende fall i detaljhandelen og en foreløpig uavklart skjebne til det skadeskutte finanskonsernet veier tungt på stemningen.

Detaljhandelen i USA falt med 0,3 prosent i august, viser tall fra det amerikanske handelsdepartementet. Hvis en utelater bilomsetningen falt detaljhandelen med 0,7 prosent. Økonomene ventet ifølge Bloomberg News at detaljhandelen ville stige med 0,2 prosent, mens forventningene til detaljhandelen utenom bilomsetningen var ventet å vise en nedgang på 0,2 prosent. Dermed taler statistikken om at amerikanske forbrukere har liten lyst og evne til å bruke penger.

Mer positivt endte forbrukertillitsindeksen fra Michigan. De foreløpige målingene fra Universitetet i Michigan ender i september på 73,1 poeng. Det er en oppgang fra 63 poeng måneden før. Økonomene ventet at forbrukertilliten ville havne på 64 poeng.

Samtidig faller inflasjonsforventningene for 12 måneder frem fra 4,8 prosent i august til 3,6 prosent i september.

Investorene venter på siste nytt i den anstrengte situasjonen for investeringsbanken Lehman Brothers som har falt over 70 prosent i verdi denne uken. Aksjen falt nye 12 prosent etter åpning på fredag.

Det spekuleres nå om at Bank of America er den mest sannsynlige overtaker av den kriserammede finanskjempen, melder Wall Street Journal. Også britiske Barclays er et navn på denne listen.

Men investorenes uro fortsetter fredag i fravær av nyheter fra Lehman, og dermed faller finansaksjene.

Indekser klokken 16.00

Dow Jones Industrial: - 0,83% til 11.337,91
Nasdaq Composite: - 1,22% til 2.230,77
S&p 500: - 0,59% til 1.241,32

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere