NA24.no

Rett opp børsen

Foto: Falch, Knut (Scanpix)
Sist oppdatert:
Sterk start på uken.

Det bærer rett opp på Oslo Børs i morgentimene mandag.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen blir løftet 1,33 prosent til 303,74 poeng, og har dermed karet seg over grensen på 300-poeng. Det ligger an til tredje dag på rad med oppgang for de norske aksjene.

Markedet i USA holder stengt som følge av langhelg og fridagen «Labour Day», men de asiatiske markedene starter uken solid. Drevet opp av at G20-landene er nærmere en felles løsning for å hindre at det oppstår en tilsvarende finanskrise slik vi har sett det siste året, ble det en positiv utvikling i Asia.

Den sterke avslutningen på uken for børsene i New York ga også oppgang.

Les mer: God start på uken i Asia

Det er også kommet tegn til at en forventet oppkjøpsbølge kan være i ferd med å bygges opp. Den amerikanske kjempen Kraft har fremmet et bud på å kjøpe Cadbury. Ved å slå sammen krefter håper Kraft å danne et slagkraftig selskap i en stadig tøffere konkurranse. Budet priser Cadbury til 100 milliarder kroner, men styret i den britiske kjempen avviser frieriet.

Les mer: Avviser bud på 100 mrd.

I valutamarkedet har dollaren svekket seg marginalt i løpet av helgen, og en dollar koster under seks kroner. Oljeprisen ligger også på samme nivåer som før helgen, og ved råvarebørsen i London blir kontraktene på nordsjøolje med levering i oktober omsatt for 67,11 dollar per fat. Det er en oppgang på 0,80 prosent.

StatoilHydro blir løftet 1,25 prosent til 129,90 kroner. Oljeselskapet melder at de har gjort et nytt funn av gass og olje ved Nona-prospektet. StatoilHydro opplyser i en pressemelding at de foreløpige beregninger antyder at funnet inneholder 13-31 millioner fat olje og 1-2 milliard standard kubikkmeter gass.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere