NA24.no

Rett opp i New York

Microsoft og finansaksjer leder an i børsoppturen i USA.

Knallsterke tall fra Microsoft sender aksjekursene på Wall Street rett opp fredag. Alle de tre toneangivende nøkkelindeksene stiger på de oppløftende resultatene fra Microsoft.

NA24 - din næringslivsavis

Teknologitunge Nasdaq leder an i oppturen og indeksen blir løftet 1,73 prosent til 2.798,32 poeng. Aksjene på den brede S&P 500-indeksen stiger 0,93 prosent til 1.528,43 poeng. Den kjente industriindeksen Dow Jones blir sendt opp 0,55 prosent til 13.747,11 poeng.

Knalltall fra Microsoft ser ut til å skygge over pessimismen i forbindelse med den høye oljeprisen. USAs beskyldninger om at Iran står i ledtog med terrorister og for å spre masseødeleggelsesvåpen blir fulgt opp med nye sanksjoner fra USA. Ordlyden mellom partene tilspisses og oljeprisen blir stadig sterkere.

Takket være voldsomt salgsvolum av spillet Halo 3, Windows og Office kan Microsoft kan vise til en resultatvekst på hele 23 prosent i tredje kvartal. Aksjemarkedet vet å sette pris på den utviklingen. Aksjen blir sendt opp nesten 15 prosent i førhandelen.

Aksjekursen til Countrywide blir sendt opp 22 prosent i førhandelen. USA største boliglånformidler leverer langt svakere enn forventet med et tap på hele 1,2 milliarder dollar. Likevel er markedet fornøyd. Selskapet lover at lønnsomheten er tilbake i fjerde kvartal.

Finansaksjer er i skuddet av flere grunner. New York Times gjengir spekulasjoner om at toppsjefen Stanley O'Neal i Merrill Lynch har innledet fusjonssamtaler med meglerhuset Wachovia. Dette skal ha skjedd uten styret i Merrill Lynch har gitt sitt samtykke. Styret skal ha blitt så forbannet at de har begynt å diskutere utskiftninger.

På råvarebørsen i New York har frontkontraktene på lettolje blitt omsatt for 92,29 dollar fatet fredag morgen. Uroen i Midtøsten med tilhørende frykt for ytterligere forsyningsbrudd, lave oljelagre i USA på vei inn i fyringssesongen har sammen med lav dollar sendt oljeprisen til nye rekorder. I tillegg har spekulasjonen i papirmarkedet medført prispress oppover i oljemarkedet.

På makrokalenderen står sentimentstall fra forbrukerne, men ellers er det lite nytt fra de amerikanske myndighetene. Markedet har begynt å se frem til den amerikanske sentralbanksjefens rentemøte i neste uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere