NA24.no

Rett opp på børsen

Sist oppdatert:
Gigantene leder an i børsoppgangen tirsdag morgen.

Oslo Børs stiger rett fra start. Hovedindeksen klatrer 1,70 prosent til 399,56 poeng tirsdag morgen.

NA24 - din næringslivsavis

REC er blant aksjene som stiger rett til værs. Selskapet har presentert sitt resultat for fjerde kvartal i morgentimene og det setter markedet pris på. Solenergiselskapet har kommet med dårlig nytt de siste ukene, men markedet ser ikke ut til å være skremt av resultatet fra REC. Aksjen stiger 6,82 prosent til 117,50 kroner. Oppgangen i REC smitter også over på Orkla som stiger 2,19 prosent til 65,20 kroner.

Følg REC-aksjen på NA24s børstjeneste

I forbindelse med resultatfremleggelsen har REC kommet med omsetningsutsikter som tilsvarer en vekst på 25 prosent i inneværende år. Ifølge konsensusestimatene fra TDN Finans er det forventninger om en vekst på 40 prosent for 2008.

Oljeprisen har igjen passert 93 dollar fatet etter nye problemer ved raffineriene. Giganten Valero melder at det åpner opp produksjonen igjen i Delaware City etter at det ble stengt sent søndag som en følge av dårlig vær. Dette raffineriet kan behandle 190.200 fat med olje om dagen.

- Valero-nyheten øker nervøsiteten rundt raffineriindustrien. Den store bekymringen er at det vil bli en rekke problemer når vi forbereder oss for kjøresesongen denne våren, sier Nauman Barakat hos Macquarie Futures USA, ifølge Bloomberg.

StatoilHydro stiger 2,19 prosent til 144,60 kroner etter oppgangen i oljeprisen.

Telio topper vinnerlisten med en oppgang på 8,40 prosent til 14,20 kroner etter at de har leverte det beste resultatet i selskapets historie. I løpet av ett år har de snudd et dundrende underskudd til et solid overskudd i fjerde kvartal.

Oljeselskapet Revus klatrer 7,26 prosent til 66,50 kroner.

Meglerhuset ABG Sundal Collier går også så det suser. I 2007 har de betalt ut 858 millioner kroner i bonus og selskapet leverer store overskudd. Aksjen stiger 7,40 prosent til 10,60 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere