NA24.no

Rett opp på børsen

Sist oppdatert:
Oslo Børs stiger for tredje dag på rad.

Hovedindeksen stiger for tredje dag på rad drevet av stigende oljepris og oppgang på verdens børser.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen på Oslo Børs stiger 2,02 prosent til 255,59 poeng tirsdag morgen.

Oljepris på retur
Oljeprisen har steget markant siden Oslo Børs stengte i går. Et fat nordsjøolje ligger nå 1,2 dollar fatet over det den ble notert for ved børsslutt mandag. Nordsjøolje med levering i desember omsettes nå for 72,2 dollar fatet på råvarebørsen i London.

Det er hovedsakelig det forestående OPEC-møtet som trekker oljeprisen oppover. Oljekartellet har fremskyndet sitt ekstraordinære møte til førstkommende fredag.

- Alles øyne og ører er på OPEC og markedet priser inn et produksjonskutt som er en vill gjetning på mellom 500.000 fat og 3 millioner fat per dag, sier Victor Shum i Purvin&Gertz til Bloomberg News.

Oljeprisen har mer enn halvert seg siden toppnotering 11. juli i sommer etter hvert som frykten for at en resesjon skal redusere etterspørselen.

Opp i USA og Asia
Solide oppturer i USA mandag kveld og i Asia i natt fyrer opp under dagens børsopptur i Oslo. På Wall Street trakk energisektoren indeksene opp, som følge av stigende oljepris og sterke resultater fra oljeserviceselskapet Halliburton. I tillegg uttalte sentralbanksjef Ben Bernanke at han åpnet for at en ny redningspakke kan være aktuelt.

I Asia var oppgangen drevet av produsenter av råvarer og forbruksvarer. Hos investorene er det voksende optimisme om at regjeringer vil utvide innsatsen for å få fart på den økonomiske veksten.

Her hjemme er det flere av tungvekterne som har lagt frem sine resultater for tredje kvartal.

Hydro skuffer
Norsk Hydro presenterte et underliggende resultat før skatt på 1,53 milliarder kroner. Det ordinære resultat før skatt fra den videreførte virksomheten havnet på 434 millioner kroner og er en svekkelse fra 3,56 milliarder kroner i tredje kvartal i fjor. Analytikerne ventet ifølge estimater innhentet av SME Direkt på vegne av TDN Finans at resultat før skatt skulle havne på 1,87 milliarder kroner.

Les mer:Bom fra Hydro

Hydro-aksjen falle 7,5 prosent til 28,50 kroner.

REC-tall
Også solgiganten REC har presentert sitt tredjekvartalsresultat. Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) var på 711 millioner kroner av en omsetning på 1.919 milliarder kroner i tredje kvartal. Dette var lavere enn ventet. Ifølge TDN Finans ventet analytikerne i snitt et EBITDA-resultat på 752 millioner kroner av en omsetning på 2,026 milliarder kroner.

Les mer:Blandet for solinvestorene

REC-aksjen faller nær åtte prosent til 84,30 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere