NA24.no

Rett opp på Wall Street

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Optimismen råder i USA.

Alle de tre toneangivende indeksene stiger rundt en prosent fra start.

NA24 - din næringslivsavis

Klokken 20.15 (norsk tid) vil Feds sentralbanksjef Ben Bernanke offentliggjøre rentebeslutningen og det er ventet at sjefen holder renten uendret på to prosent.

- Jeg tror den blir holdt uendret. Det har vært mye snakk om inflasjonsfaren, men det vi har sett i sommer er at det er store problemer i finanssektoren. Tapene i amerikansk økonomi sprer seg ut fra subprimemarkedet og det var grunnen til at boliglånsgigantene Fannie Mae og Freddie Mac måtte reddes, sier sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets til NA24.

LES MER:- Rører ikke renten

De amerikanske investorene kan også glede seg over en sterkt redusert oljepris. Oljeprisen dundret ned rundt fem dollar under handelsdagen i USA i går, i dag fortsetter imidlertid fallet. Nyheter om at den fryktede tropiske stormen Edouard går klar av oljeinstallasjoner i Mexico-golfen er det som presser prisen ned.

LES MER:Smell for oljeprisen

Nøkkeltall klokken 15:45:
Dow Jones Industrial: + 0,92 % til 11.387,79 poeng
S&P 500: + 0,82 % til 1.259,29 poeng
Nasdaq Composite: + 0,87 % til 2.305,41 poeng

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere