NA24.no

Rett opp på Wall Street

Sist oppdatert:
Investorene har fordøyd planene til Lehman. Børsene åpner opp.

De amerikanske børsene åpner onsdag opp.

NA24 - din næringslivsavis

Tidligere på dagen vendte futures-indeksene snuten raskt nedover etter at finanskonsernet Lehman Brothers la frem svakere enn ventet tall for tredje kvartal. I tillegg har selskapet barbert utbyttet for inneværende år. Rett etter børsåpning ser det imidlertid ut til at investorene har fordøyd litt mer av planene.

USAs fjerde største investeringsbank fikk i tredje kvartal et nettoresultat på minus 3,9 milliarder eller minus 5,92 dollar per aksje. Det tilsvarer nærmere 22,3 milliarder kroner.

Konsernet har også redusert årets utbyttebetaling til 5 cents fra 68 cents.

På en telefonkonferanse etter at rapporten ble lagt frem sa konsernet at de er i fremskredne samtaler med en rekke potensielle partnere om å selge en majoritetsandel i investeringsbankenheten. Nyheten førte til at Lehman-aksjen stiger på Wall Street. I går falt Lehman-aksjen 45 prosent etter at det ble kjent at oppkjøpssamtalene med Korea Development Bank havarerte.

Selskapet avslørte også at de er åpne for å søke alle strategiske alternativer og holder dermed døren åpen for at en eventuell kjøper kan overta hele selskapet, melder CNBC.

- Lehmans rapport forteller om fortsatt bekymring om tilgjengeligheten på kreditt og tilstanden til alle som er involvert i subprime og relaterte eiendeler. Det er klart at Lehman er i den modus at de behøver å reise kapital for å støtte de instrumentene de har i sine regnskaper, sier Peter Jankovskis iOakbrook Investments LLC til nyhetsbyrået Bloomberg.

Stemningen blir også løftet etter positive nyheter rundt FedEx og Texas Instruments.

Indekser klokken 15.40:
S&P 500: + 0,26%
Nasdaq Composite: + 0,64%
Dow Jones Industrial: + 0,57%

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere