NA24.no

Rettslig motgang for Stolt-Nielsen

Et nytt forsøk på å avverge prissamarbeidssaken som amerikanske myndigheter forbereder, har slått feil for Stolt-Nielsen.

HOUSTON (NA24): Stolt-Nielsen kjemper en seig kamp for å unngå tiltale i USA for ulovlig prissamarbeid. Mandag kom et nytt tilbakeslag.

Den amerikanske høyesteretten har for andre gang avvist et forsøk fra Stolt-Nielsen på å få en midlertidig forføyning for å stanse justisdepartementets arbeid med tiltaler mot selskapet, ifølge en pressemelding fra Stolt-Nielsen mandag ettermiddag norsk tid.

Selv om Stolt-Nielsen har forsøkt å hindre tiltaler, har representanter for selskapet tidligere sagt at de forventer tiltaler i løpet av få uker, og at man da vil forsvare seg mot disse.

Bakgrunnen for saken er at Stolt-Nielsen har innrømmet prissamarbeid med tre andre kjemikalierederier: Odfjell, JO Tankers og Tokyo Marine. Disse selskapene har fått store bøter og sjefer har sonet fengselsstraffer.

Stolt-Nielsen fikk opprinnelig amnesti for å ha bidratt til å oppklare saken. Imidlertid har det amerikanske justisdepartementet trukket amnestiet tilbake fordi det hevdes at Stolt-Nielsen har gitt feilaktige opplysninger, og blant annet fortsatte prissamarbeidet lenger enn først opplyst.

Stolt-Nielsen bestrider grunnlaget for å trekke amnestiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere