NA24.no

Retur for oljeprisen

Sist oppdatert:
Etter et kraftig fall i går, steg prisen på olje til 43,9 dollar.

Oljeprisen på London-børsen falt i går kraftig etter at den engelske sentralbanken varslet at nedgangen i britisk økonomi i første kvartal kan bli like stor som siste kvartal 2008, på 1,5 prosent. I tillegg kom skrekkelige tall fra Japan som viste en kraftig økonomisk tilbakegang. Det dro oljeprisen ned med hele 3,4 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge Bloomberg.com steg imidlertid oljeprisen for levering i april med 1,4 prosent til 43,90 dollar per fat på London-børsen i natt.

Den mindre handlede marskontrakten, som går ut om tre dager, er nå nede i 36,75 dollar per fat på New York-børsen, etter et fall på 76 cent.

- Markedsdataene fra USA og andre store økonomier tilsier ikke at man får en umiddelbar oppgang, sier Toby Hassall, analytiker ved Commodity Warrants Australia i Sydney til Bloomberg.

Olje for levering i april ligger også høyere på New York-børsen, 41,17 dollar per fat.

Det internasjonale energibyrået uttalte i går at det er ikke ventet at global etterspørsel etter olje vil øke igjen før i 2010.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere