NA24.no

Reuters mot storfusjon

Sist oppdatert:
Reuters bekrefter at nyhetsbyrået er i forhandlinger med Thomson.

Kanadiske Thomson er i forhandlinger om å kjøpe opp et av verdens største nyhetsbyrå, Reuters. Ifølge BBC skal partene være i forhandlinger.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Detaljer rundt en fusjon mellom de to selskapene ble sluppet tirsdag, og i de verdsettes Reuters til 8,8 milliarder pund, eller rundt 104 milliarder kroner, ifølge Financial Times.

Thomson har lenge ekspandert utenfor kjerneområdet som er databusiness. Ifølge analytikere vil Reuters passe godt sammen med Thomsons europeiske nyhetstjeneste AFX og den amerikanske nyhetsvirksomheten. Thomson Financial-avdelingen skal bli kombinert med Reuters financial og medieavdelingen skal hete Reuters.

Store innsparinger
Planene innebærer at Reuters toppsjef Tom Glocer vil bli toppen i det nyfusjonerte selskapet som skal hete Thomson-Reuters. Richard Harrington, presidenten i Thomson, skal gå av med pensjon.

De to medieselskapene har brukt de tre siste dagene på å gjennomføre detaljerte forhandlinger, og selv om de har kommet frem til en del må fortsatt mye på plass før en avtale underskrives.

Selskapene mener at fusjonen innen tre år kan føre til årlige innsparinger på rundt 500 millioner dollar, eller rundt tre milliarder kroner.

Aksjekursen klatrer
Eierskapsstrukturen i det nye selskapet skal være at Thomson-familien vil eie 53 prosent av det kombinerte selskapet, andre Thomson-aksjonærer vil ha 23 prosent mens Reuters-aksjonærer vil eie 24 prosent.

For at fusjonen i det hele tatt skal bli noe av må minst 75 prosent av Reuters-aksjonærer takke ja, det kan være skattespørsmål som må ordnes opp i og avtalen må ikke minst bli godkjent av konkurransemyndighetene.

Nyheten om forhandlinger gjorde at Reuters-aksjen steg med 6,7 prosent tirsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere