Gå til sidens hovedinnhold

Revidert: Vil gi pensjonister skattelette

Mange pensjonister får en skattelette på 1000 kroner i året i Revidert nasjonalbudsjett.

Pensjonistene skal få sitt å juble over i Revidert nasjonalbudsjett som legges fram torsdag klokka 11.

Regjeringen foreslår 840 millioner kroner i nye skattelettelser til pensjonistene. Dette skjer ved at minstefradraget løftes med 2 prosentpoeng til 31 prosent. Dette ble kjent for en uke siden.

Les også: Mer Nav-penger til unge

- Det regjeringen nå foreslår, gir en ekstra håndsrekning fordi mange pensjonister de siste årene har hatt en spesielt svak inntektsutvikling, uttalte statsminister Erna Solberg (H) da hun kom med budsjettlekkasjen.

Finansminister Siv Jensen (Frp) presenterer Revidert nasjonalbudsjett klokka 11 torsdag. Nederst i saken kan du følge NTBs direkterapportering.

Det er systemet med årlig underregulering av pensjonene på 0,75 prosent som har ført til denne utviklingen. Denne underreguleringen er i realiteten et fratrekk fra gjennomsnittlig lønnsvekst og gjør at pensjonistene, sammenlignet med lønnstakere, sakker akterut i år med lav lønnsvekst.

Endringen betyr at maksimalt minstefradrag økes med 6.200 kroner til 81.200 kroner. Ifølge Solberg vil det gi «vanlige pensjonister», som hun kaller det, en skattelettelse på mer enn 1.000 kroner i året.

(©NTB)

Nett på sak: Du må betale for å få skattelette

Har du sett denne videoen?

Kommentarer til denne saken