NA24.no

(AFP)

Revisor vedtar millionbot

Sist oppdatert:
Ernst & Young betaler nå fire millioner kroner etter å ha brutt revisorloven.

I kjølvannet av Sponsor Service-skandalen har nå revisorfirmaet i saken nå vedtatt et forelegg på fire millioner kroner. Det opplyser Økokrim på sine egne nettsider.

NA24 – din næringslivsavis

Bakgrunnen er at revisorene godkjente manipulerte regnskaper sendt inn for årene 2000 og 2001. Ved at revisorfirmaet har vedtatt forelegget blir det ikke noen rettsak mot Ernst & Young i forbindelse med Sponsor Service-saken.

Konkursen i Sponsor Service i 2003 avdekket at selskapet hadde manipulert regnskapene, og at Sponsor Service medførte flere domfellelser. Blant annet ble Terje Bogen dømt til fire og et halvt års fengsel, mens Mark Sjuve fikk ett år for økonomisk kriminalitet.

Les mer: Bogen får ikke drive business

Høyesterett har avvist anken fra disse to, og dommen er dermed rettskraftig.

To revisorer dømt
Tidligere har to av revisorene i revisjonsselskapet blitt dømt til fengsel på grunn av denne saken. Ansvarlig revisor ble i Oslo tingrett dømt til betinget fengsel på 30 dager, mens revisormedarbeideren på saken ble dømt til 60 dager i fengsel hvor 21 dager er ubetinget.

Les mer: Bogen-revisorer tiltalt av Økokrim

Begge disse dommene er blitt anket. Økokrim mener at de to har sluppet for billig unna, og har også anket dommene.

Les mer: – Bogen-revisor slapp for billig

Statsadvokat Bård Thorsen forteller til NA24 at ankesaken mellom de to revisorene kommer opp til neste år. For revisormedarbeideren skal saken opp i månedsskifte mars april, mens for den ansvarlige revisoren skal saken opp i august til neste år.

Thorsen viser til at bedragerisaken mot Bogen og Sjuve er avsluttet og rettskraftig.

Ute av saken
Revisorfirmaet vedtok forelegget innenfor fristen som var satt av Økokrim, og er dermed ferdig med saken.

- Hva synes dere om at Ernst & Young nå vedtar dette forelegget?

- Det har vi ingen kommentar til, sier statsadvokat Bård Thorsen til NA24 og viser til at det blir opp til Ernst & Young å kommentere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere