NA24.no

Revisoren rømte fra Hells Angels

MÅ RYDDE OPP: Daglig leder Rune «Supern» Olsgaard (t.v) har litt under fire uker på seg.
MÅ RYDDE OPP: Daglig leder Rune «Supern» Olsgaard (t.v) har litt under fire uker på seg. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Nå trues selskapet med kroken på døren.

Det Hells Angels-kontrollerte eiendomsselskapet Capitol Eiendom er varslet om tvangsavvikling. Selskapet som eier klubbhuset til MC-klubben har ikke registrert revisor i henhold til aksjeloven.

Nå har selskapet fire uker på seg til å rette opp forholdet, hvis ikke er det kroken på døren.

Ubehagelig

Capitol Eiendoms forrige revisor trakk seg i slutten av mars.

- Vi har søkt om utsettelse til 30. juni. Vår forrige revisor trakk seg på grunn av skattesaken og politietterforskningen. Han synes det var svært ubehagelig, og var redd for å bli satt i forbindelse med noe kriminelt, sier Rune «Supern» Olsgaard til Nettavisen.

Det kom frem i Oslo tingrett at revisor trakk seg fordi politiet gikk aktivt ut og påsto at klienten var kriminell, men retten avviste dette.

- Revisoren er nå tilbake, men fra neste år vil vi fravelge revisor ettersom vi har en omsetning som er mindre enn kravet til revidering, fortsetter Olsgaard.

«Supern» står oppført som styreleder og daglig leder i selskapet. Han er også talsperson for Hells Angels i Norge.

Kan bli solgt

Per-Ole Hegdahl er advokat i Norges Autoriserte Regnskapsføreres Forening. Han uttaler seg på generelt grunnlag.

- Normalt har man én måned å rette opp i forholdet, altså skaffe en ny revisor. Skjer ikke det tilskrives selskapet på nytt med varsel om tvangsavvikling. Da løper det en ny frist på én måned, sier Hegdahl.

Etter dette oversendes saken til tingretten.

- Det kan ta fra én til fjorten dager før retten fatter en beslutning om at selskapet skal oppløses. Da vil alle verdiene bli realisert, sier Hegdahl.

Fakta: Her er kunngjøringen Brønnøysundregistrene har lagt ut:

Klikk for å åpne faktaboksen
 

«Foretaket har ikke registrert eller statsautorisert revisor, jf aksjeloven/allmennaksjeloven §§ 7-1, 7-2 og § 16-15 første ledd nr 4.

Frist til å rette opp forholdet er fire uker fra kunngjøring på Internett (www.brreg.no).

Hvis foretaket ikke har brakt forholdet i orden ved utløpet av fristen, vil tingretten bli varslet om at vilkårene for tvangsoppløsning er oppfylt. Tingretten kan oppløse foretaket uten ytterligere varsel, jf. aksjeloven/allmennaksjeloven § 16-17»

I praksis betyr det at en bobestyrer går inn og gjør opp alle regninger og selger alle verdier. Med andre ord kan klubbhuset som Capitol Eiendom bli solgt.

Politiet tapte i tingretten

Det var i oktober at politiet gjennomførte en væpnet aksjon mot lokalene til motorsykkelklubben. Huset ble beslaglagt, men Hells Angels vant fram da de tok politiets beslagleggelse til retten.

Ifølge kjennelsen fra Oslo tingrett heter det at «utkastelsen av leietakerne synes unødvendig og uforholdsmessig for å sikre den senere inndragningen».

Klubben ble imidlertid dømt til å betale en bot på 750.000 kroner for ulovlig oppbevaring av til sammen 16 våpen.


Statsadvokaten har anket avgjørelsen fra Oslo tingrett om at Hells Angels får beholde klubbhuset sitt.

Har du nyhetstips? Tips tommy.brakstad@nettavisen.no!

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere