*Nettavisen* Økonomi.

Ridderen av det runde bord

HÅPER PÅ FLITTIG BESØK: Restauranteier Deniz Bardakci gir bort nesten tre ukers omsetning fra dette bordet. Pengene går til Kirkens nødhjelp og TV-aksjonen 2014. Foto: Kenneth Strømsvåg

HÅPER PÅ FLITTIG BESØK: Restauranteier Deniz Bardakci gir bort nesten tre ukers omsetning fra dette bordet. Pengene går til Kirkens nødhjelp og TV-aksjonen 2014. Foto: Kenneth Strømsvåg Foto: Kenneth Strømsvåg (Finnmarken)

Deniz Bardakci tar på seg spanderbuksene for årets TV-aksjon og gir bort tre ukers omsetning til årets aksjon.

VARANGERBOTN (Finnmarken.no): Den ofte svært så utadvendte restaurantdriveren synes egentlig ikke tiltaket er noe særlig å snakke om.

– Vi kan bidra, og har funnet en måte å gjøre det på. Noe mer er det egentlig ikke å si om den saken, sier en sjeldent beskjeden Deniz Bardakci til Finnmarken.no.

Populært bord

Ett av de mest populære bordene ved restaurant Trattoria Capri i Varangerbotn er det runde bordet i et av hjørnene. Gjestene som velger seg det bordet de neste dagene, kan spise og drikke med uvanlig god samvittighet.

– Når vi nå engang først skal gi omsetningen fra et av bordene, så måtte det jo bli ett av de mest populære. Jeg tror dette runde bordet er det mest populære av de populære, så derfor falt valget på dette. Fra 1. oktober har vi tatt vare på en kopi av kvitteringene fra dette bordet. Lørdag 18. oktober slår vi alle summene sammen, og sender pengene til TV-aksjonen, sier Bardakci.

Bra formål

Årets innsamlingsaksjon går for alvor av stabelen søndag 19. oktober. Årets aksjon har fått navnet «Vann forandrer alt». Kirkens nødhjelp er organisasjonen som i år skal omsette penger til hjelpetiltak.

Restauranteier

– Dette er et godt formål å gi penger til. Vi som har det godt må kunne bidra slik at de som for eksempel mangler noe så nødvendig som vann, får dette, sier restauranteieren. Han driver også restaurant i Tana, Trattoria Parma. I april åpner han sin tredje, i Kirkenes.

– Den skal hete Trattoria Grande, og ligge midt i byen. Jo da, butikken går bra, sier Bardakci.

- Da kan vi også gi litt tilbake, som vi får mulighet til nå, sier Bardakci.

Fylkesglede

Fylkesansvarlig Per Olaf Fure i Kirkens nødhjelp reagerer spontant på nyheten om donasjonen fra spisestedet.

– Du verden ... dette var da utrolig artig. Da håper jeg virkelig riktig mange setter seg ved dette bordet. Og at andre griper sjansen til å gjøre noe av det samme, sier Fure, som har et hovedoppsyn med TV-aksjonen i Finnmark og Troms.

Utfordrer

Fure oppfordrer også restaurantdriveren til å registrere gaven på nettstedet giverstafetten.no.

– Denne er spesielt beregnet på bedrifter og offentlige virksomheter. Her kan en legge inn beløp og utfordre andre. Det er også slik at alle gaver blir registrert, slik at det synes hvem som har gitt, sier Fure.

Inntil onsdag formiddag var det kommet inn 1.121.000 kroner på landsbasis. Bare 1000 av disse kommer fra Finnmark, gitt av Nordkynterminalen i Gamvik.

Ordføreren kommer

Spisestedvert Deniz er spent på hva slags sum som kommer ut ved oppgjørets time.

– Erfaringsmessig omsetter dette runde bordet for mellom 18 og 25.000 kroner.

Ordfører Knut Store (Ap) liker opplegget.

– Dette gjør meg litt stolt, at et spisested gjør dette. Jeg skal i alle fall ta turen innom og spise. Ved det runde bord, sier Store.

Les flere saker fra Finnmarken.no her!


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.