NA24.no

Rigg-bonanza på børsen

Sist oppdatert:
Amerikanerne rykker inn i Smedvig, og dermed blir det fest på Oslo børs for riggselskapet. Også SeaDrill og Petrojack trekker opp.

Tirsdag morgen kom meldingen om at Peter T. Smedvig selger seg ut av familiekonsernet Smedvig for 4,5 milliarder kroner. Kjøper er det amerikanske konsernet Noble Corporation.

Smedivig og hans familie har kontrollert med nærmere 50 prosent av aksjene.

Dermed spretter riggselskapet opp på Oslo børs, og havner i toppen av både omsetningsliste og vinnerliste. Ved 11.20-tiden er selskapet opp 15,89 prosent.

Smedvigs B-aksjer stiger 15,50 prosent.

Det Fredriksen-dominerte selskapet SeaDrill stiger lystig på tirsdags-børsen, med 3,81 prosent. TDN Finans melder at DnB NOR Markets har tatt riggselskapet inn i sin anbefalte portefølje. Meglerhuset venter mange positive nyheter fremover, og tror storkjøpet i Mosvold Drilling er en " meget god finansiell investering".

Norsk Hydro og Statoil stiger til tross for en fallende oljepris, og er opp henholdsvis 0,96 prosent og 0,90 prosent. Petrolia Drilling er opp 3,08 prosent, mens Fred. Olsen Energy stiger 4,49 prosent.

Petrojack legger på seg 9,14 prosent, etter at Independent Oil Tools (IOT) kjøpte 3,6 millioner aksjer i selskapet til en kurs på 19 kroner per aksje. Etter kjøpet har IOT en eierandel på 25,2 prosent i selskapet.

Oceanrig, PGS og DNO er også blant de blå selskapene på Oslo børs tirsdag formiddag.

På den negative siden er Yara, DnB NOR, Tomra og Hexagon.

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 0,64 prosent, til 330,72 poeng. De øvrige europeiske børsene står i rødt, og er ned mellom 0,01 prosent og 0,20 prosent.

Her kan du følge utviklingen på Oslo børs.

Her finner du flere nyheter fra NA24.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere