Rigger over konsensus

Pride International holdt høy utnyttelse på riggflåten, men ser utfordringer.

Det amerikanske riggkonsernet Pride International har levert tall i overkant av konsensus for første kvartal, og følger dermed trenden fra de amerikanske riggselskapene.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet har en solid kontraktsportefølje, men ser utfordringer i forhold til kontraktsfornyelser for midtsegmentet blant sine halvtnedsenkbare borerigger og for de oppjekkbare boreriggene.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Selv om dypvannssegmentet har en mer holdbar posisjon som følge av store kontraktsporteføljer etablert over de siste 24 månedene, er et mer utfordrende prisklima mulig på kort til mellomlang sikt, spesielt for konvensjonelle oppankrede dypvannsenheter, sier konsernsjef Louis A. Raspino i en kommentar.

Konsernet har inne kontrakter for 8 milliarder dollar, og forventer for egen del å ha høy utnyttelse av flåten gjennom 2009.

Prides driftsinntekter endte i kvartalet på 549 millioner dollar, opp fra 540 millioner i samme periode i 2008. Det ga et driftsresultat på 183,7 millioner dollar, mot 176,4 millioner dollar i første kvartal i fjor.

Nettoresultatet per aksje endte på 90 cent, mens analytikerne ifølge Thomson Reuters hadde ventet 86 cent. I samme periode i fjor var overskuddet på 80 cent fra videreført virksomhet.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.