NA24.no

Foto: Ocean Rig

Rigger til for lønnsomhet

Lønnsomheten i boreriggbransjen steg overraskende kraftig i mars.

Det er spesielt Mexicogolfen og Vest-Afrika som i mars sendte riggselskapet GlobalSantaFes indeks for lønnsomheten i boreriggbransjen offshore til nye historiske topper.

NA24 - din næringslivsavis

Riggselskapet GlobalSantaFes SCORE-indeks måler lønnsomheten for flyttbare boreenheter sammenlignet med lønnsomhetstoppen i 1980-81, da spekulative bestillinger av borerigger var vanlig. Da lå SCORE-indeksen på 100 prosent, noe som reflekterte en rate på nye kontrakter som dekket driftskostnadene på kontantbasis, samt at det ga 700 dollar dagen for hver million dollar som var investert.

Dette er tredje måned på rad som SCORE-indeksen logger oppgang etter at den tok en overraskende pustepause i desember i fjor. Oppgang for den globale Score-indeksen er på heftige 4 prosent til ny all-time-high på 138,2 ifølge den nye månedsrapporten til GlobalSantaFe.

Det er flyterne, de halvtnedsenkbare boreriggen som står for oppgang i det en rekke kontrakter med økte rater har begynt å løpe i Mexicogolfen og Vest-Afrika. Rigglønnsomheten i Mexicogolfen steg med hele 7,7 prosent til 119 i mars, og er dermed på plussiden igjen i forhold til fjoråret.

Videre steg områdeindeksen for Vest-Afrika med hele 5,4 prosent til 150,1 som er ny rekord og i Asia endte SCORE-indeksen opp 2,1 prosent til 127. Nordsjøen var den svakeste regionen i mars med en marginal oppgang på 0,3 prosent til 152,4.

Indeksen for de oppjekkbare boreriggen endte opp 0,8 prosent til 126,3 ifølge Global SantaFe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere