NA24.no

Riggfest ga børsrekord

Sist oppdatert:
Høy oljepris og riggselskapene bidro sterkt til at Oslo Børs satte flere nye rekorder i løpet av dagen.

Hovedindeksen endte for første gang i historien over 400 poeng og steg 1,23 prosent til 402,30 poeng. I løpet av torsdagen satte indeksen en ny rekordnotering på 404,44 poeng.

NA24 - din nye næringslivsavis

Knallsterk oljepris ga en fantastisk oppgang innen rigg og oljesektoren. Statoil steg 1,87 prosent til 190,50 kroner, mens Norsk Hydro endte opp 1,70 prosent til 926 kroner. DNO ville ikke være dårligere og steg hele 2,26 prosent til 49,80 kroner.

Meglerhuset Kaupthing har snudd i sitt syn på DNO. Nå anbefaler de kundene sine å «accumulere» aksjen og har hevet kursmålet til 57 kroner.

Mot 68 dollar
Oljeprisen nærmer seg 68 dollar og stiger for andre dag på rad etter at tall fra de amerikanske myndighetene viser en nedgang i den innenlandske tilførselen av drivstoff.

Kjøresesongen er i ferd med å sparkes i gang og dette gjør at markedet setter fokus på drivstofflagrene. Amerikanerne er svært opptatt av bensinprisene og det blir ofte rabalder om prisene på drivstoff stiger.

Tallene fra de amerikanske myndighetene viser at det var et trekk i drivstofflagrene i forrige uke.

Frykter for oljetilgangen
Samtidig med at oljeprisen stiger har også prisene på bensin økte kraftig den siste tiden. Situasjonen rundt Iran og Nigeria gjør også at markedet frykter for tilgangen av oljelagrene.

Streikekåte SAS-ansatte sendte aksjene i Norwegian til himmels torsdag. Aksjene steg hele 10,53 prosent til 115,50 kroner.

Tidligere på dagen fløy Norwegian-aksjen til ny «all-time-high» på 117 kroner.

De SAS-ansatte har gått ut i streik etter bruddet i lønnsforhandlingene med ledelsen. Norwegian melder at de allerede har hatt en enorm pågang av fortvilte SAS-kunder og at de er klare til å hjelpe til.

Knallsterk i rigg
Det ble full fart i riggsektoren på Oslo Børs torsdag. Før markedet åpnet ble det klart at Geir Aune og Ocean Rig legger inn bud å alle aksjene i Eastern Drilling. Budet er på 130 kroner per aksje og går ut fredag klokken 09.00. Da må mer enn 50 prosent av stemmene, inkludert de konvertible obligasjonene, ha gitt sin tilslutning.

Til NA24 iMarkedet sa Aune tydelig fra at budet var endelig og at det ikke ville bli hevet. Han la også til at om budet ikke ble akseptert, var det siste gang han forsøkte seg på selskapet.

Aksjen steg imidlertid langt over budprisen, noe som indikerer at markedet forventer en kamp om selskapet til høyere kurser enn budet fra Aune. Kursen endte opp fire prosent til 135 kroner aksjen.

I markedet ble det spekulert i at John Fredriksen, gjennom meglerhuset Carnegie, kjøper seg opp i Eastern Drilling for å hindre Aune. SeaDrill, som John Fredriksen er storeier i, har kjøpt hele Smedvig som igjen har tett oppunder 40 prosent av aksjene i Eastern Drilling.

Toppsjef Kjell Jacobsen i Smedvig sa til NA24 iMarkedet torsdag at han ikke var imponert over budet.

Arne Blystad meldte torsdag at han hadde kjøpt aksjer i riggselskapet Songa, som han er en av initiativtakerne til. Aksjen endte opp 7,9 prosent mens SeaDrill steg 6,1 prosent til ny toppnotering på 108,75 kroner aksjen. Meglerhuset Merrill Lynch startet i dag dekning av selskapet med en kjøpsanbefaling. Disse var også stor på kjøpersiden i aksjen.

Skuffende fra Stolt-Nielsen
Stolt-Nielsen falt kraftig etter at selskapet leverte resultater som skuffet markedet. Dette sendte aksjen ned 4,3 prosent mens dagens taperaksje ble Kitron, som steg kraftig onsdag etter megleranbefaling. Aksjen falt ned 4,6 prosent. Profdoc, som har vært en kursrakett de siste ukene, faller noe tilbake og endte ned 4,44 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere