NA24.no

Riggopptur på Oslo Børs

Oslo 20150715. Inngangspartiet til Oslo børs i Oslo sentrum. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Oslo 20150715. Inngangspartiet til Oslo børs i Oslo sentrum. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Ny opptur for Seadrill, Bergen Group stuper.

Oslo Børs åpnet i pluss onsdag sammen med børsene i Europa.

Halvveis ut i handelsdagen er hovedindeksen opp 1,1 prosent til 585,04 poeng, mens den europeiske samleindeksen Stoxx Europe 600 stiger 1,1 prosent.

Les også: OBOS selger seg ned i Veidekke

Det John Fredriksen-dominerte riggselskapet Seadrill sendes opp 3,4 prosent, i kjølvannet av at aksjen steg mer enn ni prosent på New York-børsen tirsdag.

Les også: - Dette er positivt for Seadrill

Datterselskap konkurs
På selskapssiden varsler Bergen Group Skarveland har at det har vedtatt å begjære oppbud som følge av manglende ordreinngang og sviktende resultater.

Bergen Group Skarveland, som er et heleid datterselskap i konsernet Bergen Group, har hatt virksomhet knyttet til rørinstallasjoner i forbindelse med nybygging av skip, samt leveranser til offshore og landbasert industri, men både skips- og offshoremarkedet er det siste året rammet av nedskjæringer, hvilket har hatt en sterk negativ betydning for selskapet, opplyser Bergen Group.

På Oslo Børs stuper aksjen til Bergen Group 21,4 prosent.

Oppgang i oljeprisen
I oljemarkedet har også prisene steget, fra et fortsatt lavt nivå. Nordsjøoljen handles i morgentimene for 48,6 dollar per fat, opp rundt 1,3 dollar siden i går ettermiddag.

- Løftet det siste halve døgnet har kommet etter foreløpige indikasjoner om et uventet trekk i de amerikanske råoljebeholdningene forrige uke. De offisielle lagertallene legges frem i ettermiddag. I tillegg har representanter for oljemyndighetene i Venezuela kommunisert at det likevel skal gå fremover i diskusjonene med Saudi-Arabia om mulighetene for et ekstraordinært OPEC-møte, kommenterer DNB Markets i en morgenrapport.

Fokus er i tillegg rettet mot den amerikanske sentralbankens rentemøte, som starter i dag og kan resultere i den første renteøkningen siden 2006.

- I kveld starter Fed sitt to dagers rentemøte. Selve rentebeslutningen kommer i morgen, og det er naturlig å anta at de fleste investorene vil forholde seg relativt rolig frem til da. Alle de asiatiske børsene endte for øvrig opp onsdag, skriver analysesjef Roger Berntsen i Netfonds.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere