Riggrally ga rekord

Kraftig oppgang i offshoreaksjer ga ny rekord på Oslo Børs torsdag.

12.01.06 17:22

(NA24): Offshore- og oljeaksjer var i fokus på en sterk Oslo Børs torsdag. Hovedindeksen steg 1,3 prosent til 341,75 poeng. Det er ny rekord, og første gang indeksen ender over 340 poeng.

- Oljeprisen er opp en dollar på at det fortsatt blir sanksjoner mot Iran etter atomnyheten denne uken. Det trekker Statoil og Hydro opp, sa en megler til TV 2 Nettavisen tidligere i dag.

Statoil og Hydro steg i dag henholdsvis 2,2 og 1,3 prosent til 164,50 og 720 kroner.

Men fortsatt er det DNO som får mest oppmerksomhet, etter kontroversen rundt TV2 Nettavisens artikler om den usikre situasjonen for selskapets investering i Nord-Irak. I dag endte aksjen opp 4 prosent til 51,50 kroner, etter kraftig fall de to siste dagene.

Ellers steg riggaksjene enda mer enn oljeprodusentene i dag.

SeaDrill ble børsvinner, med en oppgang på 10 prosent til 62 kroner, etter at Smedvig-styret anbefalte selskapets bud på Smedvig. Mandag denne uken kom Fredriksen og SeaDrill med nok et bud på Smedvig. Denne gangen hakket høyere enn det forrige budet som ikke hadde nok støtte blant aksjonærene.

Andre offshore-relaterte aksjer som steg mye i dag er Petrolia Drilling, Corrocean, Awilco Offshore og Scorpion Offshore.

Litt av æren for dagens oppgang skal også gis til Storebrand, som har gått som en rakett i det siste. I dag steg aksjen videre med 2,6 prosent til 68,75 kroner, som er ny rekord.

Tomra var uendret på 53,25 kroner i dag, etter å ha meldt om tidenes største kontrakt i går, og da steg drøyt 3 kroner.

- Det er skummelt at Tomra ikke går mer enn tre kroner etter at det fikk en stor Lidl-kontrakt. En kontrakt man hadde ventet på lenge, sa en megler tidligere i dag.

Mens de siste dagene har gitt et solid teknologirally internasjonalt, er IT-aksjene blant de svakeste på Oslo Børs, hvor alt ser ut til å dreie seg om olje og offshore. Børstaper i dag ble Tandberg Storage, som falt 5 prosent, fulgt av softwareselskapet Exense.

Telenor falt 0,4 prosent til 66,75 kroner. France Telecom, Europas nest største teleselskap, nedjustert onsdag kveld sine salgsprognoser og viste til negative trender i markedet.

Det er generelt moderat positive børser rundt i Europa nå, og moderat nedgang i USA så langt.

Her kan du lese flere nyheter fra NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.