NA24.no

Riggselskap flagger i Scorpion

Foto: SCANPIX
Sist oppdatert:
Boreselskap fra Midtøsten har kjøpt seg kraftig opp.

Det privateide riggselskapet Global Petrotech har kjøpt 3.213.000 aksjer i Scorpion Offshore.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Aksjene ble kjøpt til 18,30 kroner per aksje, og det bidrar til at Global Petrotech nå eier 6.095.000 aksjer i Scorpion. Det utgjør 10,13 prosent av aksjekapitalen i riggselskapet som er notert på Oslo Børs.

Blant selgerne er fond forvaltet av Allen Investment Management. De har solgt 3.025.000 aksjer i Scorpion og eier etter dette ingen aksjer igjen.

John Fredriksen er største aksjonær i Scorpion Offshore, og har tidligere lagt inn et bud på alle aksjene i selskapet. Nå seiler et riggselskap fra Dubai høyt opp på eiersiden.

Global Petrotech har syv offshorerigger og tre landrigger på kontrakt. Av disse eier selskapet tre oppjekkbare rigger og tre landrigger. Selskapet har lagt en femårs plan der de skal ha 17 offshorerigger. Disse skal enten eies eller inngå i form av partnerskap. I tillegg skal de ha 20 landrigger de neste 2,5 årene.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere