*Nettavisen* Økonomi.

Riggselskap henter penger

Det er glade dager i offshorenæringen, og mange benytter anledningen til å hente inn ny kapital. Også torsdag kveld jobbes det på emisjonsfronten.

23.02.06 18:02

(NA24): Petrolia Drilling melder etter børs torsdag at selskapet akter å hente inn ny kapital i løpet av ettermiddag. Planen er å gjøre en rettet emisjon mot profesjonelle og insitusjonelle investorer i Norge og utlandet innen klokken 19.30 i kveld.

Planen er å gjøre emisjonen nær markedskurs i dag. Aksjen sluttet i dag opp 3 prosent til 3,83 kroner. Emisjonen kan bli på inntil 53 millioner aksjer, eller 9,6 prosent av aksjene i selskapet. I så fall ligger det an til at Petrolia Drilling får inn rundt 200 millioner kroner.

For tre uker siden fikk styret fullmakt fra generalforsamlingen til å gjøre en emisjon på denne størrelsen.

Pengene skal brukes til videre rigginvesteringer i tråd med Peterolias strategi, samt generelle formål, ifølge meldingen.

Petrolia Drilling-aksjen er syvdoblet fra en bunn i mai i fjor, og er nå nær det høyeste nivået siden høsten 2003. Det er likevel verdt å merke seg at aksjen har vært en katastrofe for den som kom inn tidligere. På begynnelsen av 1998 var den over 1800 kroner, og har dermed falt mer enn 99 prosent, tross den siste tidens oppgang.

Det har vært fantastiske tider for aksjonærene i riggselskaper det siste året, men som Petrolia illustrerer, så kommer oppgangen i mange tilfeller etter katastrofale år tidligere.

Spørsmålet er om selskapene nå vil benytte de gode tidene til å finansiere seg mer solid for å begrense fremtidige nedturer. I alle fall er det mange selskaper i offshorebransjen som har hentet ny kapital den siste tiden.

Så sent som tirsdag denne uken, hentet John Fredriksen-dominerte SeaDrill inn 1,4 milliarder ferske og fine kroner. Det skjedde bare en måned etter at selskapet hentet inn nesten 5 milliarder kroner i januar.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag