NA24.no

Riggskvis for Petrobras

Brasilianske Petrobras må utsette testing av potensielt enorme felt på grunn av riggmangel.

Det brasilianske statsoljeselskapet gjorde tidligere i år et funn som kan være det største på flere tiår, men ser seg nødt til å utsette videre testing av det potensielle gigantfeltet Carioca på grunn av riggkapasiteten, ifølge Reuters.

NA24 - din næringslivsavis

Konsernsjef Jose Sergio Gabrielli sa mandag ettermiddag norsk tid at selskapet må vente med evalueringstester av potensielt store funn som Carioca, og prioritere å gjennomføre leteboringer på andre lisenser, alternativet er at de må gi tilbake disse lisensene på grunn av manglende fullføring av leteforpliktelsene. Det skriver Reuters mandag kveld.

Selv om Petrobras har sikret seg nærmere 80 prosent av verdens riggkapasitet som kan bore på store havdyp, så merker selskapet mangelen på rigger.

Funnet Carioca med omkring liggende lisenser kan ifølge geologer inneholde så mye som 30 milliarder fat med olje.

Petrobras lansert i forrige uke et gigantisk nybyggingsprosjekt for dypvannsrigger som skal avhjelpe situasjonen på lengre sikt. Selskapet vil bygge omkring 40 dypvannsenheter frem til 2017.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere