NA24.no

Riises rådgivere i trøbbel

Sist oppdatert:
De klarer ikke holde orden i eget hus, men lever av å gi råd til superstjerner.

John Arne Riises tilknyttede rådgivningsfirma, Sportsavings AS, sliter med å tjene penger.

Det Tønsberg-baserte selskapet dro inn vel 2,2 millioner i fjor, men hadde langt større utgifter. Underskuddet kom på vel 1,8 millioner.

NA24 - din næringslivsavis

Også i 2004 og 2005 gikk Sportsavings AS, som nå fokuserer på sponsorvirksomhet og events knyttet til utøverne, i minus. I 2005 ble det rundt en halv million i underskudd, mens tapet året før endte på rundt 50.000 kroner

Byttet daglig leder
- Kjempedårlige tall. Men vi har god tro på det vi gjør. Kostnadene var altfor store i starten, og vi har nå kuttet og ligger an til et overskudd i 2007, sier styreleder og daglig leder Bjørnar Ås.

Da styrets årsberetning ble signert 30. juni i år, var hovedaksjonær Anders Kvaal daglig leder. Nå er Kvaal erstattet med styreleder Ås.

- Vi har gjort noen forandringer, og har brukt tid på å utvikle selskapet. Det ser du av tallene også, kommenterer Bjørnar Ås til NA24.

- Ikke ålreit
Revisjonsberetningen er slett ikke hyggelig lesing. Revisor påpeker brudd på aksjeloven og skattebetalingsloven, og skaper tvil om verdien på en fordring som er regnskapsført til 1,5 millioner.

- Det er ikke ålreit å få anmerkninger fra revisor, og vi skulle gjerne hatt dette ugjort. Nå har vi tatt en grundig gjennomgang, og 2007-regnskapet vil overhodet ikke se slik ut.

Ås forklarer revisors bemerkninger med at feriepenger fra ett år tilbake ikke har blitt overført skattetrekkskontoen, og at selskapet har lånt ut penger med negativ aksjekapital.

- Lånet henger sammen med utviklingskostnader i selskapet. To tredjedeler av fordringen på 1,5 millioner er nå tilbakebetalt, og resten skal betales tilbake i løpet av det neste halvåret. Skattetrekksmidlene er også ordnet opp i nå.

Sportsavings AS hadde per 31. desember 2006 en negativ egenkapital på nesten 1,4 millioner og 3,7 millioner i gjeld.

Legger opp til overskudd
- Rammer det ikke troverdigheten til Sportsavings AS når dere skal gi andre råd, men samtidig sliter med å holde orden på eget regnskap?

- Vi som alle andre gjør noen feil. Det er vi åpne om, og vår troverdighet overfor kundene, utøverne er god, sier Bjørnar Ås.

Han presiserer at utøvernes penger går til klientkonto, og at det ikke er noen sammenblanding av midler.

- Utøverne får det de skal.

Sportsavings daglige leder og styreleder anslår 2007-omsetningen til å bli vel fem millioner. Ås vil ikke tippe hvor overskuddet ender, men sier selskapet legger opp til å få en positiv egenkapital igjen ved årsskiftet.

Fotnote:
Etter at NA24 tok kontakt om denne saken torsdag, endret selskapet sine nettsider. De reklamerer ikke lenger med å gi økonomiske råd til sine klienter, men driver innen event- og sponsorvirksomhet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere