*Nettavisen* Økonomi.

Rik arving blir toppsjef

Styret i Rieber & Søn har ansatt Frank Mohn som ny konsernsjef. Foto: Thor Brødreskift / Rieber & Søn.

En av landets rikeste arvinger overtar som konsernsjef i Rieber.

02.02.12 13:02

Styret i Rieber & Søn har ansatt Frank Mohn som ny konsernsjef. Mohn har i sin rolle som Supply Chain Director ledet det interne forbedringsprogrammet i Rieber & Søn i de siste tre årene.

- Mohn er en god kandidat med utmerket kjennskap til organisasjonen, samt kunnskap om de muligheter og utfordringer konsernet står overfor, sier styreleder Helge Midttun i en melding.

- Frank Mohn har internasjonal og operasjonell erfaring, han er strategisk orientert, og har personlige egenskaper som gir ham de beste forutsetninger for å lede konsernet, sier Midttun i meldingen.

Frank Mohn ble ansatt i Rieber & Søn som Supply Chain Director og medlem av konsernledelsen i 2008. Han er 43 år, utdannet siviløkonom fra NHH, og startet yrkeskarrieren i The Boston Consulting Group. Deretter jobbet han i tolv år hos Jotun, blant annet seks år som leder for virksomheten i Singapore.

Mohn sier i meldingen at Rieber & Søn har mange viktige oppgaver fremover:

- Vi skal bygge offensivt videre på vår dype forbrukerforståelse og vår kjernekompetanse innen smaksetting, og vi skal løfte salget. Samtidig skal vi videreføre det gode arbeidet innen effektivisering og profesjonalisering som vi har gjort de siste årene, sier Mohn i meldingen, som tiltrer 6. februar.

Mohn blir presentert som ny konsernsjef på dagens resultatfremleggelse for Rieber & Søn. Konsernet fikk et driftsresultat på 66 millioner kroner for fjerde kvartal og på 266 millioner kroner for året, noe som er svakere enn fjorårets. Omsetningen i kvartalet var på 1 111 millioner kroner, og for året på 4 293 millioner kroner. Nedgang i salgsvolum særlig i fjerde kvartal og økte råvarepriser i første halvår er hovedårsaken til svakere omsetning og resultat for 2011.

Rieber & Søn har iverksatt flere offensive tiltak for å stimulere til vekst, og vil i løpet av 2012 lansere flere nye og innovative produkter.

Frank Mohn er nevøen til Bergens kanskje mest kjente milliardær, Trond Mohn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.