Gå til sidens hovedinnhold

Rike barn er smartere

Barn fra rike familier er smartere enn de fra fattige, ifølge undersøkelse.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

En undersøkelse foretatt av USAs nasjonale helseinstitutt viser at selv om barn har like helsemessige forutsetninger er de fra rike familier smartere, ifølge Bloomberg.

NA24 - din næringslivsavis

Undersøkelsen viser at barn fra familier med en inntekt på under 35.000 dollar, eller 210.000 kroner, scorer ti poeng lavere i snitt på IQ-tester i forhold til barn fra familier med et mer enn dobbelt så høyt inntektsnivå.

Men forskjellene var mindre enn det som var ventet, og det at det ble sjekket at barna var ved lik helse kan antakelig være årsaken mellom denne undersøkelsen og andre som er blitt gjort tidligere.

- Vi ønsket et veldig sunt eksemplar. Dette resultatet er en titt på hva sunne barn er oppførsels- og kognitivmessig, sier psykologiprofessor på Harvard og leder for undersøkelsen, Deborah P. Waber, ifølge Bloomberg.

Barn som hadde vært utsatt for narkotika, via moren, under graviditeten og barn som hadde psykiatriske lidelser som depresjon eller hyperaktivitet hadde blitt fjernet fra undersøkelsen.

Undersøkelsen tok for seg 385 sunne og friske barn i alderen 6-18 år.

Forskerne var spesielt fornøyd med at studiet vil hjelpe dem med å kunne etablere hva normal hjerne- og oppførselsutvikling ser ut som hos barn.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus