NA24.no

Rike får oftere kreft

Hudkreft er på fremmarsj og rike mennesker er mer utsatt, ifølge undersøkelse.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Forskere hos Belfasts Royal Victoria Hospital har foretatt en undersøkelse av 23.000 mennesker i Nord-Irland i løpet av en periode på 12 år. Resultatet er publisert i den siste utgaven av fagbladet British Journal of Dermatology, ifølge BBC.

NA24 - din næringslivsavis

Rapporten viser at det har vært en økning på 20 prosent i antallet pasienter og hele 62 prosent i hudkreftprøver samlet inn av patologiske laboratorier. Den viser også at stadig flere personer blir rammet med mer enn en type hudkreft og at velstående mennesker er mer utsatt for å få sykdommen.

Rikinger mer utsatt
Undersøkelsen viste at kvinner som levde i mer eksklusive nabolag hadde 29 prosent større risiko for å utvikle den mest vanlige hudkrefttypen basaliom enn kvinner boende i mindre attraktive nabolag, og nesten to en halv ganger større risiko for å utvikle hudkrefttypen malignant melanoma i forhold til kvinner i mindre velstående strøk, ifølge sciencedaily.com.

Menn hadde også et lignende mønster. De hadde 41 prosent høyere risiko for å få den vanligste hudkrefttypen basaliom dersom de levde i velstående nabolag og to og en halv ganger så stor sannsynlighet for å få hudkrefttypen malignant melanoma enn menn boende i mindre eksklusive strøk.

- En forbindelse
- Det er en forbindelse mellom at flere pasienter bor i velstående områder og økte nivåer av malignant melanomas og basaliom, sier doktor Susannah Hoey som var med i undersøkelsen, ifølge BBC.

Forskerne sier at undersøkelsen viser at alle som er utsatt for solen må ta de rette forholdsreglene, enten de er hjemme eller på ferie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere