*Nettavisen* Økonomi.

Rike har pengeproblemer

Velstående investorer sier de ikke er bedre til å investere enn andre.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Rike investorer sier at de ikke er noe bedre enn hvermansen når det gjelder å finne verdens beste hedgefond, ifølge Washington Post.

NA24 - din næringslivsavis

Tre av fire velstående investorer som ble spurt av U.S Trust, et selskap som i over 150 år har hjulpet rike mennesker, sier at hedgefond er vanskelige å granske og at det er vanskelig å finne gode fond.

Hedgefond har de siste årene vært en het potet for aktørene. Industrien på 1,5 billioner dollar, eller 9.000 milliarder kroner, er i lang tid blitt kalt en eksklusiv lekeplass for de som kan investere en million dollar eller mer.

Men undersøkelsen viser at en feit bankkonto alene ikke hjelper når det gjelder å finne hedgefondene med best potensial.

- Disse menneskene har tjent pengene sine, og de vil hate å miste dem, sier Paul Napoli, U.S Trusts visestyreleder, ifølge Reuters.

Slo såvidt aksjefond
De best betalte hedgefondforvalterne leverte en avkastning på mellom 30 og 40 prosent i fjor, men den gjennomsnittlige hedgefondavkastningen lå på rundt 13 prosent i fjor, ifølge Hedge Fund Research Inc.

Dermed var ikke de store amerikanske hedgefondene i snitt særlig mer lukrative enn de langt billigere aksjefondene som leverte en avkastning på 12,4 prosent, ifølge analysefirmaet Lipper, som er en del av Reuters.

Står fritt
Hedgefond kan følge ulike investeringsstrategier. Hovedideen er å bruke derivater for å oppnå en god avkastning uten å være bundet til å følge et marked opp og ned, slik for eksempel et aksjefond gjør.

Slike instrumenter kan både dempe og øke risikoen. Hvis risikoen økes, kan fondet komme i en posisjon hvor man blir tvunget til å selge. Dette kan forsterke problemene. De siste par årene har hedgefond vært svært aktive i råvarer, som olje og gass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.