NA24.no

Rike Røkke betaler 0,- i skatt

Sist oppdatert:
Ap-Kolberg kriger mot de rike. Se hva kamerat Røkke betaler i skatt.

Kjell Inge Røkkes familieselskap The Resource Group TRG AS har levert tall for 2007. Resultatrapporten er skuffende lesing for skattekåte Martin Kolberg. Sistnevnte ble meget irritert da investoren Ola Mæle ikke betalte skatt i fjor.

NA24 – din næringslivsavis

Familieselskapet eies med 98 prosent av Kjell Inge Røkke, mens hans kone Anne Grete Eidsvig eier 2 prosent. Selskapet hadde et resultat før skatt på 857,5 millioner kroner.

Dette er også resultatet etter skatt. Årsaken er at Røkkes familieselskapet ikke betaler en krone i skatt for 2007. Det ble ikke betalt i 2006 heller, for øvrig.

Det tas heller ikke ut utbytte fra selskapet til Kjell Inge Røkke personlig.

Slik forsvinner skatten
Årsaken til at skatten forsvinner i Røkkes familieselskap er å finne i note 7 i regnskapet. Her forsvinner 844,3 millioner kroner i posten Permanente forskjeller. Dette er trolig overføringer fra utbytte i TRG Holdning AS, og inngår i økningen av egenkapitalen til Røkkes familieselskap.

Overføring av utbytte mellom selskaper er skattefritt.

Fly og konsulenter
Salgsinntektene i The Resource Group TRG AS er på 4,5 millioner kroner. 2,4 millioner kroner av disse kommer fra salg av konsulenttjenester. Dessuten har Røkke fakturert for bruk av flyet sitt, på 2,1 millioner kroner.

Den kjente investoren skyldte for øvrig 91,7 millioner kroner til sitt eget familieselskap ved utgangen av året.

Familieselskapet til Røkke og hans kone betalte heller ikke skatt i 2006, men ifølge skatteoppgjøret for 2006 betalte Kjell Inge Røkke 8,55 millioner kroner i skatt personlig.

Sjekk skatten til Røkke her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere