*Nettavisen* Økonomi.

«Rikingen» doblet sin egen lønn

TRIVES I HØYDEN: Lars Ole Johansen har gjort gode kroner på kranutleie. Foto: Tommy H. S. Brakstad

- Jeg har jobbet mye hardere, antageligvis.

06.08.14 21:13

TJUVHOLMEN (Nettavisen): Lars Ole Johansen har gjort en kule på kranutleie. De siste årene har han omsatt for flere 100 millioner kroner. «Rikingen» har det rimelig fantastisk.

Årsregnskapet for Oslo Liftutleie viser at han ga seg selv en lønn på 3,5 millioner kroner i fjor. Det over det dobbelte av hva han fikk utbetalt i 2012.

- Jeg har jobbet mye hardere, antageligvis. Dette er ikke noe å skrive om, sier Johansen til Nettavisen.

- Har de ansatte fått en like god lønnsøkning?

- Nå må du ikke begynne! ler han.

Bunnlinjen halvert

Lars Ole Johansen ble rikskjent da han for noen år siden brettet ut hverdagen sin i VGTV-serien «Rikingen». Siden har gründeren vært titt og ofte i rampelyset.

Oslo Liftutleie hadde totalt vel 79 millioner kroner i inntekter i fjor. Det er vel 4,7 millioner mer enn i 2012. Også fra 2011 til 2013 økte selskapets inntekter, fra 63,4 til 74,1 millioner, en økning på hele 10,7 millioner.

Men på tross av en solid inntektsøkning ble bunnlinjen dårligere. Selskapet hadde i fjor et årsresultat på vel 2,9 millioner. Det er under halvparten av året før, da driftsresultatet var 6,3 millioner kroner. Også i 2011 satt selskapet igjen med mer på bunnlinjen.

Trusler på julebord

Årsaken ligger i at selskapet blant annet har gjort avskrivinger, samt gjort opprydning blant debitorene på vel to millioner kroner.

Han påpeker at det er mange utenlandske aktører som opererer i Norge, men som stikker av når regningen kommer.

- Vi har hatt store kostnader knyttet til juridisk bistand. Jeg tror det var et julebord som ikke gikk helt etter planen, sier han og ler.

(Saken fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

ALLTID PÅ JOBB: Mobiltelefonen er ikke ofte stille for Lars Ole Johansen. Foto: Tommy H. S. Brakstad


En ansatt ble sparket etter å ha angivelig framsatt trusler under en julebordtilstelning i kranselskapet. I et rettsmøte endte partene med å inngå forlik.

- Dette er første gang jeg bruker advokat i en slik sak. Vi brukte nærmere en halvannen million på løse dette. Uenigheter har jeg alltid klart løse uten bruk av advokat, sier Johansen.

- Det blir ikke en million til neste år, Per, sier han med klar adresse til sin egen advokat Per Danielsen og ler.


«Rikingen» har også svidd av 1,2 millioner kroner på ny hjemmeside og app. Så langt har 400 lastet ned app-en, forteller han.

- Vi er litt tidlig ute, men sist jeg sjekket var det vel 400 som har lastet ned app-en, sier Johansen.

Ikke opptatt av omsetning

Oslo Liftutleie ligger noen millioner foran fjorårets omsetning så langt i år, skal vi tro Johansen. Likevel, han er forsiktig optimist.

- Det blir roligere i år enn i fjor. Det er stor byggeaktivitet i Oslo, men det er stort sett grunnarbeid. Det er mange faktorer som spiller inn, blant annet hvordan vinteren blir. Vi har veldig mange borettslag som kunder. De fjerner snø og is med kranene våre, sier han.

- Hvor lenge er det til du når en omsetning på 100 millioner kroner?

- Vi lever ikke av omsetningen, men det vi har igjen på bunnlinjen. Fornøyde kunder skal vi også ha, og så må du huske på at vi har døgnåpent. Det er dyrt i drift, sier han, tar en pause og utbryter:

- Fikk du med deg at jeg er singel?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag