NA24.no

«Rikingen» krever ny runde i retten

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sparket ansatt ulovlig etter julebord på danskebåten.

Oslo Liftutleie begrunnet oppsigelsen med flere forhold. Blant annet knivtrusler mot Lars Ole «Rikingen» Johansen, styreformann i selskapet.

Les mer: Rikingen sparket ansatt etter julebord

Den oppsagte mannen gikk til sak mot lift-selskapet og vant. Rettens administrator og en meddommer, mente det er sannsynlig at mannen ikke framsatte trusler. Mindretallet, den siste meddommeren, mente uttalelsene til mannen må oppfattes som en klar trussel.

Nå anker Lars Ole «Rikingen» Johansen dommen til Borgarting lagmannsrett.

Fisker fram nye bevis

- Oslo Liftutleie tapte første runde i tingretten fordi avskjedigede endret forklaring i retten. Det ble derfor tvil, og dommerne delte seg 2-1. Nå er imidlertid fremskaffet nye bevis – både utskrift fra lydbånd av hva som ble sagt i drøftelsesmøte og nye vitner, sier Per Danielsen, advokat i Advokatfirmaet Danielsen & Co, til Nettavisen.

Danielsen mener derfor at arbeidsgiveren har fått en mye sterkere sak, og det er grunnlag for å anke.

- Det er ikke lenger samme tvil om hva som ble sagt av avskjedigede. Han kan ikke bortforklare sin egen stemme på lydbåndopptak, fortsetter han.

- Dommen inneholder feil

Lars Ole «Rikingen» Johansen ble kjent gjennom VGTV-programmet «Rikingen». Realitykjendisen eier firmaet Oslo Liftutleie som omsatte for rundt 75 millioner kroner i 2012.

I anken som er sendt Borgarting påstås det å foreligge feil ved tingrettens flertalls bedømmelse av de faktiske forhold og i rettsanvendelsen. Det påpekes også saksbehandlingsfeil.

Har du nyhetstips? Tips tommy.brakstad@nettavisen.no!

Advokaten til den avskjedigede medarbeideren mener Oslo tingrett oppfattet de rettslige, så vel som de faktiske forhold i saken riktig.

- Det skal bli spennende å se om de anker, sa Jacob Sanden Ringsrød, advokat i Advokathuset Feydt & Hamborgstrøm, til Nettavisen i midten av oktober.

Annet trøbbel i selskapet

I august 2011 ble Lars Ole Johansen ranet, slått til og truet med en jernstang av tre menn. Saken var oppe i mars i år, og retten mente at angrepet på Lars Ole Johansen var utpressing, skriver VG.

Mangemillionæren skal ha nektet å overføre penger til mennene. Den ene av dem skal ha jobbet tre uker i Oslo Liftutleie.

Les også: «Rikingen» brutal ranet

I forrige uke ble det kjent at en medeier Oslo Liftutleie tok opp ulovlig millionlån.

Les også: Medeier i Oslo Liftutleie tok opp ulovlig millionlån

Det har ikke lykkes Nettavisen å få kontakt med advokaten til den avskjedigede medarbeideren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere