NA24.no

Rikingen sparket ansatt etter julebord

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Nå møtes partene i retten.

Lars Ole «Rikingen» Johansen i Oslo Liftutleie ga en ansatt sparken etter et julebord for medarbeiderne i selskapet.

Neste uke skal saken forberedes i Oslo tingrett.

- Dette er en avskjedssak hvor det ble framsatt trusler sist jul. Det ble nevnt at det kunne være aktuelt å bruke kniv og «iverksette andre ting». Arbeidsgiveren fant det av hensyn til tryggheten for de andre ansatte å avslutte arbeidsforholdet med en gang, sier Per Danielsen, advokat i Advokatfirmaet Danielsen & Co, til Nettavisen NA24.

Lang ansiennitet

Johansen ble kjent gjennom VGTV-programmet «Rikingen». Realitykjendisen eier firmaet Oslo Liftutleie som omsatte for rundt 75 millioner kroner i 2012.

- Saken har vært veldig dramatisk, ansatte har følt seg truet, og derfor mente arbeidsgiver at det var riktig å fjerne ham. Arbeidsgiveren synes det er leit, for han har arbeidet lenge i bedriften, men han kan ikke regne med å få jobben tilbake, dessverre. Sikkerheten går foran, sier advokaten.

- Lars Ole Johansen har også følt seg truet, fortsetter han.

Ukjent forklaring

Advokaten til den tidligere ansatte medarbeideren i Oslo Liftutleie bekrefter at klienten ble avskjediget ved juletider.

- Det ble ikke gitt noen konkretisert begrunnelse for det. Klienten min etterspurte en begrunnelse i stevningen. Det er imidlertid heller ikke gitt noen begrunnelse i tilsvaret. Begrunnelsen fra Advokat Danielsen er helt ny, sier Jacob Sanden Ringsrød, advokat i Advokathuset Feydt & Hamborgstrøm, til Nettavisen NA24.

Har du nyhetstips? Tips Nettavisens journalist!

- Han har ikke truet noen på julebordet, eller ellers. Arbeidsgiver vet meget vel at han ikke er en person som tyr til trusler eller vold, og alltid er rolig og behersket under stress. Han ble derimot utsatt for sjikane fra en medarbeider, initiert av Johansen, sier advokaten.

I tillegg skal den ansatte ha vært utsatt for kvalifisert urettmessig opptreden fra Johansen selv, hevder Jacob Sanden Ringsrød.

- Det er flere andre medarbeidere som har blitt utsatt for lignende, også den dagen motparten sikter til. Min klient har sine teorier om de reelle beveggrunnene til arbeidsgiver, men ønsker ikke å ytre dem nå. Det er i alle tilfeller ikke beveggrunner som kan tilskrives bebreidelsesverdige forhold ved ham, sier advokaten.

Ranet

I august 2011 ble Lars Ole Johansen ranet, slått til og truet med en jernstang av tre menn. Saken var opp i mars i år og retten mente at angrepet på Lars Ole Johansen var utpressing, skriver VG.

Mangemillionæren skal ha nektet å overføre penger til mennene. Den ene av dem skal ha jobbet tre uker i Oslo Liftutleie.

Les også: «Rikingen» brutal ranet

Mer fra Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere