«Rikingen» sparket ansatt ulovlig

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Nå må realitykjendisen betale.

Lars Ole «Rikingen» Johansen i Oslo Liftutleie ga en ansatt sparken etter et julebord. Det var på danskebåten at Johansen og hans medarbeidere holdt festen.

Oppsigelsen ble begrunnet med flere forhold. Blant annet knivtrusler mot Johansen.

Den oppsagte mannen gikk til sak mot lift-selskapet. Han mener seg usaklig oppsagt.

Nå er dommen klar. Mannen får beholde jobben.

Retten delt

Oslo Liftutleie dømmes til å betale 80.000 kroner for ubetalt lønnskrav, erstatning for økonomisk tap med 316.336 kroner, erstatning for ikke økonomisk tap på 50.000 kroner og saksomkostninger på 190.000 kroner.

Saken ble behandlet i Oslo tingrett i begynnelsen av september.

Har du nyhetstips? Tips Nettavisens journalist!

Ifølge dommen fra tingretten delte retten seg i et flertall og et mindretall. Rettens administrator og en meddommer, mener at det er sannsynlig at mannen ikke framsatte trusler. Mindretallet, den siste meddommeren, mener uttalelsene til mannen må oppfattes som en klar trussel.

Vurderer anke

- Dommen bekrefter at Lars Ole Johansen inntok riktig standpunkt da han på prinsipielt grunnlag besluttet å gå for avskjed fordi ansatte ikke skal kunne true kolleger med kniv i bedriften. Saken ble tapt 2-1 fordi avskjedigede mannen etter bedriftens syn har endret forklaring og fragikk et referat som han i retten uriktig sier han ikke har fått. Fordi arbeidsgiver har strenge beviskrav, delte dommerne seg i flertall og mindretall, sier Per Danielsen, advokat i Advokatfirmaet Danielsen & Co, til Nettavisen.

Danielsen har tidligere fortalt at det var av hensyn til tryggheten for de andre ansatte at arbeidsgiveren valgte å avslutte arbeidsforholdet .

- Oslo Liftutleie mener mindretallet har rett, og vil derfor vurdere å anke saken, sier Danielsen.

Foto: Advokatbladet

Johansen ble kjent gjennom VGTV-programmet «Rikingen». Realitykjendisen eier Oslo Liftutleie som omsatte for rundt 75 millioner kroner i 2012.

Mannens advokat har ikke fått drøftet dommen med sin klient.

- Så vidt jeg kan se har retten oppfattet de rettslige, så vel som de faktiske forhold i saken riktig. Det skal bli spennende å se om de anker, sier Jacob Sanden Ringsrød, advokat i Advokathuset Feydt & Hamborgstrøm, til Nettavisen NA24.

Annet trøbbel i selskapet

I august 2011 ble Lars Ole Johansen ranet, slått til og truet med en jernstang av tre menn. Saken var oppe i mars i år, og retten mente at angrepet på Lars Ole Johansen var utpressing, skriver VG.

Mangemillionæren skal ha nektet å overføre penger til mennene. Den ene av dem skal ha jobbet tre uker i Oslo Liftutleie.

Les også: «Rikingen» brutal ranet

I forrige uke ble det kjent at en medeier Oslo Liftutleie tok opp ulovlig millionlån.

Les mer: Medeier i Oslo Liftutleie tok opp ulovlig millionlån

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag