*Nettavisen* Økonomi.

Rimelig sydover - svinedyrt til nord

Hjem til jul koster mer enn fjorten dagers palmesus i Afrika.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det begynner å haste om du skal sikre deg flybilletter hjem til jul.

NA24 - din næringslivsavis

Flyselskapene setter opp prisene etter hvert som flysetene fylles, og allerede tre uker før jul er det slett ikke billig å komme seg hjem til den vante familiekosen og mors juleribbe.

Og jo lenger nord du skal, jo dyrere blir det.

Tur retur Alta, med avgang fra Oslo fredag 21. desember og hjemreise 1. januar, tilbys til den nette sum av 5013 kroner av SAS.

For samme flytidspunkt til Bardufoss er prisen 3756 kroner, Tromsø 3427 kroner, Molde 2411 kroner og Longyearbyen 4466 kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

For mellom tre og fem tusen kroner kan du imidlertid komme mye lengre enn Alta, og bo på hotell istedenfor på feltseng på gjesterommet, dersom du velger en mer alternativ juleferie.

Charterfeber
Stadig flere nordmenn velger å tilbringe julehøytiden utenfor hjemlandet, og charterflyene begynner i likhet med de norske ruteflyene å bli smekkfulle. Men det finnes restplasser å få.

En uke til Gambia, inkludert hotell og avreise nyttårsaften, ligger på 4999 hos Ving. Og med avreise om morgenen og seks timers reiseavstand, er du fremme i god tid før rakettoppskyting. Noe nærmere, men også på afrikanske breddegrader, er nordmenns vinterfavoritt Gran Canaria, der du får to uker med avreise samme dag, til samme pris.

Klikk på bildet for å forstørre.

Drikke til turister
Vil du feire julaften på Kypros, kan du få to uker med hotell på øya John Fredriksen flagget ut til for rimelige 2895 kroner. Apollo har restplasser til Marokko, inkludert 14 dager på hotell, til 3448 kroner, med avreise 29. desember. For under 4000 kroner kommer du også til pyramidenes hjemland, Egypt.

Selv om dette er et muslimsk land og innbyggerne ikke kan drikke alkohol, serveres det lokallaget alkoholholdig drikke på hotellene til turistene. Så da skulle nyttårsaften på norsk vis være sikret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.