NA24.no

Ringte for å gratulere faren med 71-årsdagen. Så fikk han vite at milliardimperiet var solgt.

Offisiell åpning av industrianlegget til Framo Engineering på Horsøy. Arving Frederik Wilhelm Mohn som leder Frank Mohn-konsernet og faren Trond Mohn.
Offisiell åpning av industrianlegget til Framo Engineering på Horsøy. Arving Frederik Wilhelm Mohn som leder Frank Mohn-konsernet og faren Trond Mohn. Foto: Magne Turøy
Nå nekter Trond Mohn sønnen Frederik W. Mohn innsyn i salget av familieimperiet.

Det skriver Dagens Næringsliv onsdag.

– De har fått vite det de skulle vite, og ingen dokumenter vil bli utlevert, sier Trond Mohn til avisen.

RINGTE PÅ BURSDAGEN

DN har vært i kontakt med advokat Dag Steinfeld som fører saken for den bergenske mangemillionærens sønn. Han forteller om Frederik W. Mohns dramatiske uke, som startet forrige torsdag da han ringte for å gratulere sin far med 71-årsdagen, skriver BA.

– I den forbindelse kom Frederik inn på et tema som har vært gjenganger i familien de senere årene, nemlig generasjonsskiftet. Han foreslo at faren skulle komme hjem til ham på lørdag. Det gjorde han, og da de møttes, sprakk Trond nyheten om at han var i ferd med å selge kjernevirksomheten til Sverige. Det var et sjokk for Frederik, sier Steinfeld til DN.

Advokat Dag Steinfeld bistår sønnen Frederik Mohn.

– De to har hatt uenigheter, men også sammenfallende oppfatninger. Det har handlet ikke minst om at Frank Mohn skulle forbli et familieselskap eid og drevet fra bergensområdet, sier han.

EIER 32,2 PROSENT

Steinfeld reagerer på at ikke sønnen ble orientert, selv om han eier 32,2 prosent av konsernet. Han mener det viser at Frederik W. Mohn er ført bak lyset av sin far.

Nå sier faren blankt nei til å dele styredokumenter med sønnen. Nå vil advokatene til Mohn jr gå til rettslige skritt for å få det de mener han har krav på.

– Da har vi dessverre ikke noe annet valg. Aller helst skulle vi ha gjort en grundig vurdering i forkant. Men hvis motparten fortsatt vil holde sannheten skjult må vi eventuelt først gå til retten hvor sannheten ikke lengre kan skjules, sier Steinfeld.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere