NA24.no

Ripe i lakken for Ford

Taper milliarder. Nå skal bilprodusenten satse på småbiler.

Ford er i likhet med resten av bransjen under hardt press. Sviktende salg, økte kostnader og negative utsikter byr på store utfordringer for den amerikanske bilbransjen.

NA24 - din næringslivsavis

I tredje kvartal fikk Ford et tap på 129 millioner dollar eller rundt 6 cents per aksje. Det er en forbedring fra et tap 380 millioner dollar, tilsvarende 19 cents per aksje i tredje kvartal i fjor.

På driftsiden er ikke situasjonen like lystig. Driftsresultatet før skatt endte på 2,7 milliarder dollar i minus justert for engangshendelser. I samme kvartal året før fikk de en gevinst på driften på 194 millioner dollar.

Resultatet blir hjulpet av en gevinst på 2,3 milliarder dollar i forbindelse med nedskrivninger av pensjonsforpliktelser som blir overført til en stiftelse i regi av de fagorganiserte.

På justert basis havnet resultatet på 1,31 dollar per aksje i tap, mens analytikerne hadde ventet 0,98 dollar per aksje, viser estimater innhentet av FactSet Research, skriver Marketwatch.

Omsetningen falt til 32,1 milliarder dollar, en svekkelse fra 41,1 milliarder i tredje kvartal i fjor.

Ford har planer om å kutte lønnskostnader med rundt 10 prosent innen den første måneden til neste år, og redusere antallet timeansatte med 2.600 i USA.

For å møte de nye strømningene i markedet vil de ta inn seks europeiske småbiler til det amerikanske markedet og omdanne tre fabrikker til å produsere små drivstoffgjerrige kjøretøy.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere