*Nettavisen* Økonomi.

Risikoutsatt nykommer

I 2004 falt inntektene til børsferskingen Dolphin med hele 46 prosent. - Kun et mellomår, sier konsernsjef Kåre Løchsen.

20.04.06 10:50

- Våre største kunder bestiller IT-løsninger hvert andre år. Derfor får vi et slikt mellomår som vi fikk i 2004, sier konsernsjef Kåre Løchsen til NA24 etter at hans IT-selskap Dolphin ble notert på Oslo Børs torsdag morgen.

NA24 - din nye næringslivsavis

Sårbare
De største kundene til Dolphin er den amerikanske IT-kjempen Sun microsystems, våpenprodusenten Thales, Simens og Philips. I 2004 gikk inntektene til selskapet ned fra 41 millioner til 28 millioner. Begrunnelsen ligger i at kjempekundene handler annenhvert år, men Løchsen er ikke bekymret for flere slike år.

- Jeg håper og tror ikke vi får flere slike mellomår, sier Løchsen.

Dolphin ble etablert som en spinoff fra Norsk Data i 1989. Selskapet driver med sammenkobling av datamaskiner og lager kraftige konfigurasjoner. Det omsatte for 50 millioner i fjor og to tredjedeler av selskapets ansatte er engasjert i produktutvikling.

Klikk på bildet for å forstørre.

Børsintrodusjon
Emisjonen ble tilrettelagt av Pareto og ble overtegnet to ganger. Aksjekursen ble satt til 17,50 kroner og markedsverdi ved torsdagens introduksjon 107 millioner kroner. Det var i utgangspunktet 220 aksjonærer og 160 nye tegnet seg til aksjer.

Hovedeiere etter emisjonen er Danske Funds, Erik Henriksen gjennom Rowan Investment og Selvaag Invest. Konsernsjef Løchsen har selv en prosent av selskapet.

Aksjekursen gjorde et lite hopp og er i øyeblikket 19 kroner som er en økning på drøye åtte prosent.

- Vår veksten skal komme fra de nye produktene som SuperSockets. Børsprosessen har vært spennende og endelig har vi gått iverksatt utviklingspotensialet for fremtiden. Vi må tjene penger for å få aksjekursen til å gå videre, sier Løchsen.

År

Driftsinntekter (millioner kroner)

2003

41

2004

28

2005

50

2006*

53

* Estimert

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.