NA24.no

Røkke: - Aker er som Petter Northug

Kona til Røkke hevder han lider av Gigantomani.
Kona til Røkke hevder han lider av Gigantomani. Foto: Aker
Sist oppdatert:
Nå vil milliardær Kjell Inge Røkke gjøre som Petter Northug og komme sterkt bakfra.

«Aker er som Petter Northug når han ligger bak i feltet under fellesstarten, og må stole på sine spurtegenskaper for å lykkes. Aker har forhåpentligvis styrken og tempoet inne», skriver Kjell Inge Røkke i sin årlige kommentar til aksjonærene i Aker.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Røkke er meget fornøyd med tingenes tilstand i Aker, men er ikke enig med aksjemarkedet som priser Aker-aksjen til en betydelig rabatt i forhold til underliggende verdi.

«Å kjøpe Aker-aksjen er som å kjøpe en bil med 268 hestekrefter til prisen for en med 155 hestekrefter. Med på kjøpet får du mye drivstoff og ekstrautstyr», skriver Røkke.

- Ikke bruktbilselger

«Jeg forsøker ikke å være bruktbilselger, men forklare at Akers aksjekurs er lav i forhold til underliggende verdier», fortsetter Røkke.

Røkke-rabatten, som den kalles, er på rundt 40 prosent.

«Årsakene til kursutviklingen i de senere år er flere. Jeg er også en del av årsaksbildet. Med to-tredeler av aksjene blir tilliten til meg et viktig premiss for tilliten til Aker. Jeg er ydmyk for dette», skriver Røkke.

- Jeg har gjort mer rett enn feil

Men en ting er han sikker på:

«Jeg har gjort mer rett enn feil de siste årene, men den største feilen jeg ville ha gjort, er ikke å lære av feilene. Partnerskapet med Øyvind er bygget på denne lærdommen – på godt og ondt», fortsetter Røkke.

Kjell Inge Røkke sikter her til sin høyre hånd og konsernsjef i Aker, Øyvind Eriksen. Han har de siste tre årene håvet inn over 100 millioner på Røkke-jobben.

- Høyere verdier

Røkke og hans familie eier neste 68 prosent av Aker og i skrivende stund har aksjene hans en verdi på over ni milliarder kroner. Med full prising på underliggende verdi skulle aksjene vært verd rundt 17 milliarder kroner.

Røkke mener imidlertid at rabatten på 40 prosent ikke er riktig. Han mener de underliggende verdiene er høyere enn det analytikerne og markedet legger til grunn.

«Fra mitt ståsted ser jeg høye verdier enn det som rapporteres som verdijustert egenkapital, og substansielt mer enn det som uttrykkes i Akers børskurs», skriver Røkke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere