NA24.no

Røkke: - Unnskyld, Jens!

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Stoltenberg hyllet Røkke. Nå ber Røkke statsministeren om unnskyldning.

Aker ASA har fredag kveld sendt ut et åpent brev hvor styreleder Kjell Inge Røkke og konsernsjef Øyvind Eriksen ber Jens Stoltenberg om unnskyldning etter statsministerens opptreden på Aker-dagen i forrige uke.

«Vi vil med disse linjer rette en uforbeholden unnskyldning til landets statsminister Jens Stoltenberg, for at hans medvirkning på Aker-dagen 2. april nå har blitt gjenstand for kritikk,» står det i brevet.

«Vi var - og er - takknemlige for at Stoltenberg takket ja til vår invitasjon. Han ble invitert for å snakke om pionerskap innen politikk, næringsliv og miljø,» heter det.

«Det var ikke en del av opprinnelig plan at dette programmet skulle sammenfalle med offentliggjøringen av avtaler som i ettertid har vist seg å være kontroversielle. Det var slett ikke en del av planen at han skulle behøve å forholde seg til - og kommentere - disse avtalene,» heter det videre.

«Statsministeren fortjener ikke den kritikk som han nå har fått,» konkluderer Røkke og Eriksen.

Stoltenberg: - Ikke i strid med forutsetningene
Stoltenbergs deltagelse på Aker-dagen skjedde etter at det ble offentliggjort at Aker Solutions, hvor staten indirekte er stor eier, overtar store verdier fra Aker ASA, hvor Røkke er dominerende aksjonær. Dette er blitt svært kontroversielt, og næringsminister Sylvia Brustad krever at handlene reversers. Mange mener Røkke tjener på avtalen, mens staten og de andre aksjonærene i Aker Solutions taper.

Men den dagen avtalene var blitt kjent, deltok altså Jens Stoltenberg sammen med Røkke, og statsministeren sier følgende, ifølge TV 2:

- Vi investerte i det selskapet og var klar over at det var risiko. Det er det også i alle andre selskaper vi investerer i. Vi ser ikke at det har skjedd noe i disse selskapene som er i strid med de forutsetningene vi hadde da vi gikk inn.

Han får så følgende spørsmål fra en journalist:

- Men dere får økt direkte eierskap i fire nye selskaper gjennom eierskapet i Aker Holding...

- Ja, men det er ikke noe der som er i strid med det som var grunnlaget da vi gikk inn i selskapet, sier statsministeren.

Hyllet Røkke
Stoltenberg avslutter med å hylle Røkke:

- Jeg er her for å hylle pioneren, men også pionérvirksomheten som Kjell Inge Røkke har stått for i norsk industri.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere