NA24.no


Oslo Børs steg sammen med oljeprisen torsdag.
Oslo Børs steg sammen med oljeprisen torsdag. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Røkke-aksje til topps på Oslo Børs

Oljesmurt oppgang på Oslo Børs torsdag.

Oslo Børs steg sammen med oljeprisen torsdag, med god drahjelp fra børsens største selskap.

Ved stengetid var hovedindeksen opp 0,74 prosent til 586,11 poeng, mens oljeprisen steg 2,1 prosent gjennom dagen, til 49,4 dollar per fat.

I energisektoren slo flere av selskapene følge med oljeprisen. Dagens vinner ble Det norske oljeselskap, et selskap i Kjell Inge Røkkes Aker-gruppe, med en oppgang på 9,5 prosent.

Også oljeserviceselskapet Aker Solutions hadde en god dag, med en oppgang på 3,7 prosent, mens riggselskapene Seadrill og Fred. Olsen Energy steg henholdsvis 4,8 og 7,2 prosent.

Blant tungvekterne steg Statoil 2,3 prosent, noe som ga et positivt bidrag til det generelle markedet. DNB var opp 2,8 prosent, mens Telenor trakk i motsatt retning med et fall på 1,2 prosent.

Fall på skuffende tall
Som vanlig er Stolt-Nielsen første selskap ut med kvartalsresultater. Rederiet falt 4,9 prosent etter at tallene ikke nådde opp til analytikernes forventninger.

For kvartalet som ble avsluttet ved utløpet av august endte inntektene på 501 millioner dollar, mot 545 millioner dollar i tilsvarende kvartal i fjor.

I samme periode var driftsresultatet opp til 59,8 fra 45,4 millioner dollar, mens resultatet før skatt steg til 33 fra 20,2 millioner dollar.

I forhold til analytikernes forventninger skuffer resultatene. Ifølge estimater innsamlet av SME Direkt var det ventet inntekter på 528 millioner dollar, driftsresultat på 71 millioner dollar og et resultat før skatt på 46 millioner dollar.

For kjemikaliefraktvirksomheten Stolt Tankers økte driftsresultatet til 37,5 fra 8,4 millioner dollar i perioden. Også sammenlignet med andre kvartal i år var det bedring.

- Den fortsatte bedringen vi ser i Stolt Tankers var ikke på grunn av økte fraktvolumer og fraktrater, men fordi bunkerskostnadene var lavere kombinert med en sterkere amerikanske dollar, sier Stolt-Nielsen-sjef Niels G. Stolt-Nielsen.

Lavere boligsalg
Nye tall fra Selvaag Bolig viser at boligbyggeren i tredje kvartal solgte 208 boliger til en samlet verdi på 750 millioner kroner, ned fra 259 boliger til 915 millioner kroner i tredje kvartal i fjor.

Det ble igangsatt bygging av 204 boliger i tredje kvartal, 172 boliger ble ferdigstilt og 202 ble overlevert til kjøper.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere