NA24.no

Røkke casher inn

Kjell Inge Røkkes investeringsselskap casher inn på base- og logistikkselskapet NorSea Group.

Det er klart etter at Aker ASAs deleid datterselskap Aker Invest har solgt sine 34 prosent av aksjene i base- og logistikkselskapet NorSea Group.

Aksjene kjøpes av Eidesvik Invest-konsernet på Bømlo og Simon Møkster-konsernet i Stavanger. De har vært medeiere i NorSea Group gjennom en årrekke.

I forbindelse med aksjesalget vil NorSea Group gjøre opp et utestående aksjonærlån fra Aker Invest. Totalt kontantproveny for Aker Invest er dermed 356 millioner kroner.

Salget gir Aker Invest en gevinst på 80 millioner kroner som blir bokført i 2006. Aker-konsernets gevinst er hele 217 millioner kroner.

- Med salget av Norsea-aksjene til våre partnere har vi synliggjort aksjonærverdier og realisert en betydelig gevinst for Aker Yards og Akers aksjonærer, sier Leif-Arne Langøy, styreformann og konsernsjef i Aker i en kommentar.

Aker Invest ble etablert i 2005 for å investere, videreutvikle og realisere verdiene av eierinteresser og selskaper som faller utenfor den naturlige kjernevirksomheten i Aker-konsernet. Akers heleide selskap Aker Capital eier 60 prosent av aksjene i Aker Invest. Aker Yards eier de øvrige 40 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere