NA24.no

Røkke fikk nei

Kjell Inge Røkke på broa Spitsbergen
Kjell Inge Røkke på broa Spitsbergen Foto: Aker
Den kjente investorens fiskeselskap sendes rett ned på børsen.

Kjell Inge Røkkes fiskesatsing Aker BioMarine, har fått avslag på søknad om norsk krillkonsesjon for operasjon med fartøyet Antarctic Navigator i Sørishavet. Selskapet søkte om nytildeling av en krillkonsesjon, men denne er altså avslått.

Antarctic Navigator eies av et heleid datterselskap av Aker ASA, men var meningen å kunne bli kjøpt av Aker BioMarine til markedspris, dersom Aker BioMarine ble tildelet konsesjon.

- Vi er skuffet over avslaget, men tar Fiskeridirektoratets avgjørelse til etterretning. Aker BioMarine vil jobbe videre med utvikling av nye produkter og nye markeder, som vi mener er en forutsetning for å være en langsiktig aktør med to fartøy som sikrer en bærekraftig og miljøvennlig ressursutnyttelse, sier Hallvard Muri, konsernsjef i Aker BioMarine, i en melding.

Har allerede et skip i Sørishavet
Aker BioMarine har allerede et skip i Sørishavet, men håpet at direktoratet ville godkjenne to skip for krillfiske. Nå jobber selskapet videree med alternative løsninger for å få krillkonsesjon for

Antarctic Navigator.

- Avslaget vil ikke ha noen innvirkning på selskapets strategiske planer eller muligheter, heter det i en melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere