NA24.no

Røkke fosser videre

Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkke og Aker Yards er børsvinnere tirsdag. Meglerhuset SEB Enskilda anbefaler kjøp.

(NA24): Gutten med gullbuksene, Kjell Inge Røkke, fortsetter sitt utrolige comeback. Etter å ha vært et steinkast fra konkurs for noen år siden har han lykkes 100 prosent med restruktureringen av sitt enorme industrikonglomerat. Han er nå god for nærmere 12 milliarder kroner.

- En bra rapport
Tirsdag morgen leverte Kjell Inge Røkkes Aker Yards et driftsresultat i fjerde kvartal på 208 millioner kroner. Konsernet hadde driftsinntekter på 4896 millioner kroner i fjerde kvartal. Det er over en milliard sterkere enn i samme periode i 2004.

- Dette var en bra rapport, sier analytiker Terje Fatnes i SEB Enskilda til TV 2 Nettavisen.

Markedet reagerer med å gjøre Aker Yards til tirsdagens børsvinner.

Sjekk Aker Yards-kursen her

- Rapporten viser at selskapet har full kontroll på prosjektgjennomføring, på personellsiden og på leverandørsiden, sier Fatnes.

SEB Enskilda opprettholder sin kjøpsanbefaling på Aker Yards.

Aker Yards har ved utgangen av året en ordrereserve på 38,9 milliarder kroner. Reserven omfatter totalt 112 fartøy som skal bygges ved konsernets i alt 13 skipsverft.

I løpet av fjerde kvartal ble til sammen åtte fartøy ferdigstilt og levert.

Styret foreslår et utbytte for 2005 på 15,50 kroner per aksje.

- Hydro skal ned
Norsk Hydro leverte dårligere tall enn ventet tirsdag. Som TV 2 Nettavisen skrev, forventet en analytiker at aksjen skulle falle.

Hydro leder de oljerelaterte aksjene ned tirsdag og trekker Oslo Børs ned.

Sjekk utviklingen på Oslo Børs

Driftsresultatet i fjerde kvartal 2005 var 10,5 milliarder kroner, mot 13 milliarder i tredje kvartal 2005 og 6,2 milliarder kroner i fjerde kvartal 2004.

- På produksjonsguidingen er det ingen endring, men driftsresultatet og resultatet før skatt er litt dårligere enn markedet ventet. Men nå falt Hydro bra i går etter at Statoil skuffet, så det er mulig at noe av nedsiden er tatt ut, men jeg tror fortsatt at det er noe igjen, sa en analytiker til TV 2 Nettavisen.

Sjekk Hydro-kursen her

Hydro falt også mandag etter at Statoil skuffet markedet stort med lavere ”guidance” på produksjonen. Det vil si lavere ventet produksjon.

«Driftsresultatet i fjerde kvartal inkluderer kostnader uten kontantstrømseffekt på 1,8 milliarder kroner, hvor det blant annet inngår 1,2 milliarder kroner i nedskriving innenfor aluminiumvirksomhetene», heter det i en melding fra selskapet.

På forhånd hadde ventet markedet et driftsresultat på 10618 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av nyhetsbyrået TDN Finans.

Pan Fish skuffer
Også Pan Fish skuffer markedet tirsdag.

- Forventningene var skyhøye etter de knallsterke tallene fra Fjord Seafood i forrige uke. Pan leverer grei tall, men klarer ikke å innfri de underliggende forventningene, sier en analytiker til TV 2 Nettavisen.

Sjekk Pan Fish-kursen her

Pan Fish fikk et driftsresultat på 97,1 millioner kroner i fjerde kvartal 2005, sammenlignet med et underskudd på 106,5 millioner kroner i samme periode året før, opplyser selskapet i sin kvartalsrapport.

På forhånd ventet markedet et driftsresultat på 91 millioner kroner, ifølge estimater hentet inn av TDN Finans.

New York svakt ned
USA sluttet svakt ned mandag. Sjekk Dow Jones-indeksen og Nasdaq-indeksen her.

De europeiske børsene startet blandet tirsdag. London og Tyskland er opp, mens Paris er ned.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere