NA24.no

Røkke gir fotballmillioner til folket

Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkke og kona Anne Grete krydrer sin nye hjemkommune.

I fjor ble det meldt at Kjell Inge Røkke skulle gi bort 20 ballbinger til Askers befolkning verdt ti millioner kroner. I en annonse averterte de sambygdingene om å søke om å få sette opp ett av disse i sitt nærmiljø.

Nå er det klart at den første bingen kommer rett ved siden av Asker kirke, melder Budstikka.

- Det er helt ufattelig at vi får dette gratis. Hils til Røkke og familien og si at dette er utrolig morsomt, sier Håvard Sporastøyl i Asker menighetsråd til Budstikka.

Røkke plukker både opp regningen for ballbingen og nødvendige grunnarbeider. Familien skal selv ha deltatt i utvelgelsen av søknadene og de skal også ha lagt føringer på at anleggene både skal spres geografisk og komme mange ulike grupper til gode. De førse bingene skal være satt opp før sommeren, ifølge avisen.

Mer luksus
Etter flere års ventetid har Røkke og kona Anne Grete Eidsvig fått sin drømmebolig på Konglungen i Asker.

SE BILDER NEDERST I SAKEN

Det var i 2004 at Kjell inge Røkke kjøpte Konglungveien 46, 48 og 50 i Asker for tilsammen 45 millioner kroner.

Røkkes prosjekt hadde en litt trang fødsel. De første tegningene ble forkastet i kommunestyret i Asker. Arkitektene jobbet videre, og kom til slutt opp med et utkast der bygningsmassen lå såpass diskré i terrenget at det kunne godkjennes.

Klager
Røkke har likevel ikke sluppet unna en del støy og klager i løpet av byggeperioden. Blant annet reagerte naboene da Røkke ville anlegge dypvannsbrygge.

På tomtene Røkke kjøpte, sto det fra før to gamle sveitservillaer. Midt i mellom disse har Røkke bygget et splitter nytt hus. De gamle villaene er totalrenovert, og integrert i Røkkes nye superbolig. Underjordiske ganger forbinder de to gamle husene med det nye.

Røkkes hus mangler ingen ting. Bygningsmassen skal være på til sammen 565 kvadratmeter. Underjordisk garasje med plass til 14 biler og tennisbane hører med.

Kino og tennisbane
Husene skal ha noe sånt som ni soverom, 14 bad og toaletter, bibliotek, vinkjeller, kino, trimrom - og selvfølgelig kontorer og møterom.

Røkke har av mange blitt karakterisert som stormannsgal. Ingen andre norske milliardærer har vært i nærheten av et slikt pengeforbruk som Røkke. Da han var på høyden av sin makt for snart 10 år siden, hadde han bygget yachten «Reverie» til mange hundre millioner. Yachten er for lengst solgt, men nå skal han ha bestilt en seilbåt til 150 millioner.

I Asker har Røkke bygget stort. Renovering av to gamle sveitservillaer har garantert kostet. Det samme har de omfattende underjordiske byggearbeidene, samt arbeider i fjæresteinene for å anleggge brygge.

Til alt overmål har Røkke også finansiert en sykkelvei fra eiendommen og innover mot Vettre der barna skal gå på skole.

Hva den endelige regningen kommer på, vet bare Røkke selv. Med forsiktig kvalifisert gjetning lander man kanskje et sted rundt 350 millioner kroner. Sikkert er det at det blir den dyreste og flotteste privatboligen i Norge.

3264

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere