NA24.no

Røkke-gransker betales av Røkke

Foto: Roald Berit (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Kristin Krohn Devold skal granske Aker-salget på oppdrag fra regjeringen, men får samtidig en halv million i året av Røkke.

- Når Regjeringen vil foreta en uavhengig gransking, kan de ikke delegere det til styret i et av de selskaper som skal granskes. Staten må selv nedsette sine egne uavhengige granskere. Dette er utrolig naivt, sier Høyres konkurransepolitiske talsmann Torbjørn Hansen til Aftenposten.

NA24 - din næringslivsavis

Devold sitter nemlig i styret til Røkkes Aker ASA og to datterselskaper, nemlig Aker Floating og Odim. Odim er blant selskapene som ble solgt fra Aker til Aker Solutions.

Torsdag morgen ble det kjent at Aker selger eiendeler til Aker Solutions for to milliarder kroner, som Aker Solutions finansierer ved å ta opp lån. Salget er omstridt, fordi mange mener kjøpesummen var for høy, at Røkke i stor grad har forhandlet med seg selv og at staten som eier ikke var informert.

- Jeg har ingenting å bebreide Røkke forretningsmessig. Men for meg virker det som om Aker dreier staten rundt lillefingeren, sier Torbjørn Hansen til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere