NA24.no

Røkke, Johansson og Fredriksen går sammen på eiendom


SLÅR SEG SAMMEN: John Fredriksen, Kjell Inge Røkke og Joh Johannson har bestemt seg for å danne et eiendomsutviklingsfirma sammen. 
SLÅR SEG SAMMEN: John Fredriksen, Kjell Inge Røkke og Joh Johannson har bestemt seg for å danne et eiendomsutviklingsfirma sammen. 
Sist oppdatert:
Bedriften planlegger allerede å bygge ut 1000 nye boliger.

Kjell Inge Røkkes Aker Capital AS, John Fredriksen med Geveran og Joh Johannsons Eiendom AS har slått seg sammen og dannet et nytt eiendomsutviklingsfirma.   

Det bekrefter Aker AS i en pressemelding mandag. 

Den nye bedriften som heter FP Bolig Holding AS (FP Bolig) blir deleid av bedriftene. 37,55 prosent av bedriften eies av Aker og Eiendom AS. Geveran eier de resterende 24,9 prosentene av FP Bolig. 

- Dette er et nytt strategisk skritt for vår eiendomsutvikling. Vi styrker våre eiendomsinitiativer ved å inngå felles eierskap med to fremtredende investeringsselskaper, sier Øyvind Eriksen i en pressemelding, som er daglig leder i Aker ASA. 

Over de neste ti årene planlegger FP Bolig å bygge ut cirka 1000 boliger, over 80 000 kvadratmeter ved Fornebu.

Les også: Røkke kan tjene en milliard i måneden i de neste 12 måneder

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere